Közélet

Lemondott listás pozíciójáról Tóth Bertalan

Lemondott listás pozíciójáról Tóth Bertalan

2019. május 26., vasárnap
Lemondott listás pozíciójáról Tóth Bertalan

Az MSZP-P listájának első helyére Tóth Bertalant választották februárban, második helyen pedig Ujhelyi Istvánt jelölte a pártszövetség.

Tóth vasárnap bejelentette: lemond listás pozíciójáról, a választmány dönt arról, ki kapja meg a pártok mandátumát. Így Ujhelyi István lehetőséget kaphat arra, hogy újabb EP-ciklusban dolgozhasson a szocialisták képviselőjeként. Az MSZP valamivel több, mint az összes érvényes szavazat 6 százalékát gyűjtötte be, tehát országosan 227915-en voksoltak a szocialistákra. Korábban az exit pollok és a kiszivárgott részeredmények alapján Szanyi Tibor szintén azt nyilatkozta, ha ez a forgatókönyv valósul meg, újra kell tárgyalni, ki kapja meg a mandátumot. Ez azt jelenti, hogy egy mandátumot tudhat magának a pártszövetség, melyben így lecsúszott az EP-képviselői székről Jávor Benedek, aki az Indexnek arról nyilatkozott, hogy állást keres. A korábbi képviselő a hírportálnak arról beszélt, hogy részben a saját, részben a teljes ellenzék vereségeként értékeli a vasárnapi eredményt,mert szerinte már önmagában az, hogy nem tudták megakadályozni a Fidesz mandátumnövekedését, már vereség. "Egyelőre nem tudom megmondani, hogy hol és hogyan fogom folytatni, egyelőre szeretnék visszamenni a családomhoz és két és fél hónap után újra megismerkedni velük" – mondta Jávor. Az eredmény ellenére azonban Tóth Bertalan nem jelentette be lemondását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.