Közélet

Korszerűsödik, de retró hangulatú marad a Partfürdő

Korszerűsödik, de retró hangulatú marad a Partfürdő

2019. május 19., vasárnap
Korszerűsödik, de retró hangulatú marad a Partfürdő

Zajlik az újszegedi Partfürdő felújítása, több forrásból korszerűsítik a már elavult infrastruktúrát. A tervek szerint a munkálatok ellenére egész nyáron üzemel majd a létesítmény – írja a Délmagyar.

Földkupacok, lövészárkok bizonyítják: megkezdték az újszegedi Partfürdő felújítását. Bár a strand a hivatalos szezon kezdetén, május 1-jén megnyitott, munkások dolgoznak a területen. A Partfürdő elavult infrastruktúrája egyre nehezebben szolgálta a működést és a nagyobb rendezvényeket. A szegediek évek óta várják, hogy modernebb körülmények fogadják őket a strandon – hosszú idő után úgy tűnik, korszerűsödik a fürdő és a kemping területe is. Több forrásból – uniós pályázatból, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség finanszírozásából és a városi költségvetésből – modernizálják a területet. Turisztikai fejlesztésként jelenleg is zajlik a sólyapálya építése: ottjártunkkor a munkások dolgoztak az út kialakításán, amelynek vége beleér a folyóba, így utánfutóról vízre lehet majd tennia motorcsónakokat. Emellett úszóművet is építenek stégekkel, ahová 48 kishajó köthet ki. További részletek

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.