Sport

Karnyújtásnyira az OB I.-től a szegedi pólócsapat

Karnyújtásnyira az OB I.-től a szegedi pólócsapat

2019. május 20., hétfő
Karnyújtásnyira az OB I.-től a szegedi pólócsapat

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 8-5-re legyőzte a közvetlen rivális Kanizsa VSE-t az OB I./B felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában és ezzel óriási lépést tett az első osztály felé.

A feljutás szempontjából

kulcsfontosságú mérkőzést

vívott egymással az éllovas Szegedi Férfi Vízilabdacsapat és a második helyezett Kanizsa VSE az OB I./B felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában, Szegeden. A vendégek viszonylag korán megszerezték a vezetést, de még az első negyed vége előtt fordított a szegedi együttes. A második játékrészben nem kapott gólt a házigazda, ellenben kettőt is szerzett, így 4-1-el zárták a félidőt. A folytatásban nem tudott két gólnál közelebb zárkózni a Kanizsa, a végére pedig háromgólos differencia alakult ki a csapatok között, így a szegediek magabiztos, 8-5-ös győzelmüknek köszönhetően közel kerültek az OB I.-es tagság kivívásához. Csányi László együttese az utolsó fordulóban a tabella negyedik helyén álló YBL WPC otthonába látogat, győzelem esetén jövőre biztosan az első osztályban indul a szegedi pólócsapat. A vezetőedző nehéz mérkőzésre számít, ugyanakkor szerinte csapata felkészült a feladatra. - Nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen a YBL egy jó erőkből álló együttes, de úgy érzem, hogy le tudjuk őket győzni idegenben. Szerencsére most már a saját kezünkben van a sorsunk, élnünk kell ezzel a lehetőséggel – fogalmazott Csányi László, a Szegedi FVCS vezetőedzője. Hangsúlyozta, a csapata nagyon egyben van, egytől egyig minden játékosa sokat tett a Kanizsa elleni sikerhez.

A bajnokság állása:

 

(Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.