Közélet

Így mutat példát a város a fiataloknak?

Így mutat példát a város a fiataloknak?

2019. május 28., kedd
Így mutat példát a város a fiataloknak?

Egy általános iskolai tanár arról panaszkodott, hogy amikor kivitte a gyerekeket a Honvéd téri játszótérre, ittas hajléktalanba botlottak. A pedagógus felháborítónak tartja, hogy a belvárost ellepték a koldusok.

- Egyfelől sajnálom ezeket a nehéz sorsú embereket, ugyanakkor elkeserít az a tény, hogy a belvárosban lépten-nyomon csaló koldusokba és szesztől bűzlő hajléktalanokba botlik az ember. A gyerekeket sem jó érzéssel viszem ki a játszótérre, pedig a tanév végéhez közeledve bevett szokás, hogy a szabadban tartjuk az órákat egy részét – mondta elkeseredve a neve elhallgatását kérő oktató.

A pedagógus elárulta, egyes szülők nem nézik jó szemmel, hogy a gyermekük hajléktalanoktól hemzsegő játszótéren tölti az idejét. - Több szülő is jelezte már felém, hogy nem örül annak, hogy a Honvéd téri játszótérre visszük a gyerekeket. Meg tudom őket érteni, viszont a gyerekek szeretnek a szabadban mozogni, főleg jó időben. Bízom benne, hogy a városvezetés előbb vagy utóbb megoldást talál a problémára – fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.