Hírzóna

Ha van közös európai álláspont, csökkenthető az illegális migráció 

Ha van közös európai álláspont, csökkenthető az illegális migráció 

2019. május 25., szombat
Ha van közös európai álláspont, csökkenthető az illegális migráció 

Csökkenthető az illegális migráció, de ehhez az Európai Unión belül közös álláspont kell, olyan új vezetőség, amely ezt egységesen próbálja kezelni - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Az illegálisan Európába érkezők többsége gazdasági menekült, nem politikai, vallási, faji alapon üldözött - mondta -, ugyanakkor nagy vita van a különböző uniós országok között a bevándorlás kezelésében. Hozzátette: vannak, akik hasznot húznak a jelenlegi helyzetből, az embercsempész-hálózatok mellett ezek között említette az élelmiszeriparban, a ruhaiparban vagy a könyvkiadásban működő cégeket, amelyek a bevándorlók speciális igényeinek megfelelő termékeket állítanak elő. Kis-Benedek József szerint a külső határok védelme az elsődleges, mert ez biztosítja azt a lehetőséget, hogy az uniós belső határok átjárhatók maradjanak. Az Európai Unió új vezetői nem engedhetik meg maguknak, hogy ne foglalkozzanak az eddiginél sokkal mélyebben a migráció kérdésével - fogalmazott.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.