Sport

Győzelmével feljutott az élvonalba a Szegedi FVCS

Győzelmével feljutott az élvonalba a Szegedi FVCS

2019. május 24., péntek
Győzelmével feljutott az élvonalba a Szegedi FVCS

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 15-8-ra legyőzte a YBL WPC csapatát az OB I./B felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában és ezzel feljutott az első osztályba.

A múlt heti Kanizsa elleni győzelmének köszönhetően abban a tudatban utazhatott a fővárosba a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat, hogyha legyőzi a már biztosan a negyedik helyen végző YBL WPC együttesét, a következő szezont az élvonalban kezdheti. A mérkőzés első percében egy remek bejátszást követően megszerezték a vezetést a hazaiak, de még a játékrész vége előtt két bombagóllal fordított a szegedi gárda. Három perc telt el a második negyedből, amikor kiegyenlített a YBL. A szegediek azonban gyorsan visszavették a vezetést, ráadásul hamar kétgólosra növelték az előnyüket, melyből a szünet előtt csak egyet tudott ledolgozni a házigazda, így 4-3-as vendég vezetéssel fordultak a csapatok. A harmadik periódus szegedi góllal kezdődött, melyre egy szép átlövésből egyből válaszolt a YBL. Ezt követően két komoly egyenlítési lehetőség is adódott a fővárosiak előtt, gólt azonban a vendégek szereztek, ráadásul egymás után négyet. Az utolsó játékrészben meglépett ellenfelétől a Szegedi FVCS, amely végül 15-8-ra megnyerte a mérkőzést, és ezzel feljutott az OB I.-be. (Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.