Sport

Final Fourba jutott a Veszprém – nyolcgólos hátrányt kell ledolgoznia a Szegednek

Final Fourba jutott a Veszprém – nyolcgólos hátrányt kell ledolgoznia a Szegednek

2019. május 4., szombat
Final Fourba jutott a Veszprém – nyolcgólos hátrányt kell ledolgoznia a Szegednek

A Veszprém nyolcadik alkalommal jutott elődöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a negyeddöntő szombati visszavágóján 29-25-re nyert a német Flensburg ellen, amelyet így kettős győzelemmel búcsúztatott. A MOL-Pick Szeged vasárnap nyolcgólos hátrányból fogadja a Vardar Szkopje együttesét.

A veszprémiek múlt szerdán 28-22-re nyerték meg a párharc idegenbeli első meccsét. A négyes döntőt június 1-én és 2-án rendezik Kölnben, az elődöntő párosítását kedden sorsolják. A találkozón nézőcsúcs született a Veszprém Arénában, a klub közlése szerint 5321 szurkoló tekintette meg a visszavágót a helyszínen. A hazaiaktól Jamali Iman és a dán René Toft Hansen hiányzott sérülés miatt, a vendégeknél pedig a svéd Jim Gottfridsson nem játszott. Pocsékul kezdett a hazai csapat, a lövések pontatlanok voltak, és a védekezés sem bizonyult kellően hatékonynak. David Davis vezetőedző a hatodik percben kikérte első idejét, de ekkor a német bajnokságban címvédő és listavezető vendégek Hampus Wanne vezérletével már 5-0-ra vezettek. A Veszprém két perccel később megszerezte első találatát, majd ahogyan az első meccsen, hamarosan ezúttal is kapuscsere következett, és Mikler Roland állt be Sterbik Árpád helyére. A magyar válogatott kapus jó teljesítményére alapozva a házigazdák előbb felzárkóztak, majd egy 8-2-es sorozattal fordítottak, és összeszedett, lendületes játékkal a szünet előtt eldöntötték a továbbjutást. A második felvonásban Nagy László megszerezte 900. gólját veszprémi színekben, a svéd Andreas Nilssont viszont térdfájdalmak miatt le kellett cserélni, ám később visszaállhatott. A játék képe nem változott jelentősen, a házigazdák egy 7-3-as szériával tovább növelték előnyüket, és magabiztosan győztek.

Győzelmüket ünneplik a veszprémiek (Fotó: http://telekomveszprem.hu)

A Flensburg legeredményesebb játékosa a svéd Hampus Wanne volt hét találattal. A két együttes 12. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen és három Flensburg-siker mellett a Veszprém hetedszer nyert. Az idei lesz a tizedik négyes döntő Kölnben, és - ráadásul sorozatban - a harmadik, amelyen nem vesz részt német csapat. "Nagyon, nagyon boldog vagyok!" - mondta magyarul David Davis. A veszprémiek spanyol szakvezetője angolul hozzátette, ezúttal is minden játékosa hozzátette a magáét a sikerhez, és ő is megpróbálta a legjobb tudása szerint felkészíteni a csapatot. "A játékosok megtették, amit kellett, nagyszerűen teljesítettek. A klubnál mindenki azért dolgozott, hogy sikerüljön elérni a négyes döntőt, ahova teljesen megérdemelten jutott el az együttes" - nyilatkozta. A MOL-Pick Szeged vasárnap a Vardar Szkopjét fogadja 19 órakor az Újszegedi Sportcsarnokban. A párharc első felvonását 31-23-ra az észak-macedónok nyerték, így a szegedieknek

nyolcgólos hátrányt

kellene ledolgozniuk, hogy kövessék a Veszprémet a Final Fourba. Az ellenfél irányítója, a korábbi szegedi Stas Skube

azt nyilatkozta portálunknak

, hogy Juan Carlos Pastor csapata képes lehet arra, hogy felálljon, mert a Tisza-parti együttes története során többször dolgozott már le ennél nagyobb hátrányt is. Eredmény, Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:

Telekom Veszprém - Flensburg-Handewitt (német) 29-25 (17-13)

----------------------------------------------------------- a Veszprém gólszerzői: Gajic 6, Nilsson 5, Mahé 4, Nenadic 3, Nagy L., Lékai, Marguc 2-2, Manaszkov, Ilic, Strlek, Blagotinsek, Mackovsek 1-1 Továbbjutott: a Veszprém kettős győzelemmel, 57-47-es összesítéssel további eredmény: Barcelona (spanyol)-HBC Nantes (francia) 29-26 (17-14) Tj.: a Barcelona kettős győzelemmel, 61-51-es összesítéssel. vasárnap játsszák: Paris Saint-Germain (francia) - Vive Kielce (lengyel) 17.00 (az első mérkőzésen: 24-34) MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje (macedón) 19.00 (23-31)

(MTI/szegedma.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.