Közélet

Mozgásfejlesztő játékokat kapott a gyermekklinika

Mozgásfejlesztő játékokat kapott a gyermekklinika

2019. május 20., hétfő
Mozgásfejlesztő játékokat kapott a gyermekklinika

A Szegedi Gyermekklinika rehabilitációs osztályán általában több hétig fekszenek a kis betegek. Az ő gyógyulásukat segíti az új játszósarok, valamint azok a mozgásfejlesztő játékok, amelyeket adományként kaptak - írja a Délmagyar.

Fejlesztő játékokkal, speciális asztalokkal és székekkel bővült az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központjának rehabilitációs osztálya. A Rotary Club Szeged-Tisza és a Karitáció Alapítvány jótékonysági, gyógyítást segítő, adományozó programjának részeként adták át a 350 ezer forint értékű adományokat Bereczki Csabának, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójának. – Elsősorban valamilyen funkciózavar után kerülnek hozzánk a kis betegek, például idegrendszeri vagy belgyógyászati betegséget, traumás sérülést követően. Általában hosszabb időt vesz igénybe egy-egy ilyen rehabilitáció – mondta Zimmermann Alíz osztályvezető orvos. Ezért is fontos, hogy minél jobb körülmények között gyógyulhassanak a gyerekek. Az adományozók hoztak még könyveket is, valamint az itt dolgozók komfortérzetét növelve új öltözőszekrényeket is beszereltek. A gyermekklinika rehabilitációs osztálya játszósarkába kapott terápiás asztalokat, székeket. Az itt gyógyuló kis betegeknek fejlesztő eszközöket és könyveket is vásárolt a Karitáció Alapítvány és a Rotary Club.

(Kiemelt kép: Török János)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.