Értékes pontot mentett Szentlőrincen a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az éllovas Szeged-Grosics Akadémia Hegedűs találatával értékes pontot mentett a hajrában a második helyezett Szentlőrinc otthonában az NB III. Közép csoportjának 27. fordulójában. A játéknap másik szegedi érdekeltségű mérkőzésén a SZEOL SC Kéri és Kozics góljaival 2-0-ra legyőzte a Kozármislenyt, így már biztosan dobogón zárja a szezont.

Megmaradt az előny

A feljutásért vívott harc szempontjából kiemelt fontosságú mérkőzést játszott az éllovas Szeged-Grosics Akadémia a második Szentlőrinc otthonában vasárnap az NB III. Közép csoport 27. fordulójában. A második játékrész elején a szegediek Farkas Márk balszerencsés öngóljával hátrányba kerültek és sokáig úgy tűnt, hogy ez a talált döntnek bizonyul, azonban néhány perccel a lefújás előtt a csereként beállt Hegedűs Martin kapáslövésével egalizáltak és ezzel értékes pontot raboltak a közvetlen rivális otthonából.

– Örülök, hogy a gólommal sikerült a hajrában pontot mentenünk – mondta megkeresésünkre Hegedűs Martin, aki a második találatát jegyezte az idei bajnokságban. – A mester azt kérte tőlem mielőtt becserélt, hogy vállaljam fel az egy az egy elleni párharcokat, és ha lövő helyzetbe kerülök, akkor ne habozzak. Szerencsére eredményre vezetett a tanácsa – tette hozzá.

A döntetlennek köszönhetően három fordulóval a bajnokság vége előtt megmaradt az ötpontos differencia a két csapat között. A Szeged-Grosics Akadémia vasárnap a középmezőnyt erősítő Iváncsát látja vendégül Gyulán, míg a Szentlőrinc a Taksony vendége lesz. Abban az esetben, ha a szegediek győznek és a Szentlőrinc pontokat hullajt, már a hétvégén bajnoki lehet Joao Janiero együttese.

Szentlőrinc SE – Szeged-Grosics Akadémia 1-1 (0-0)
Szentlőrinc, vezette: Antal Péter (Szvetnyik Bence, Nagy Márk).
Szentlőrinc SE: Hajagos – Németh M., Nagy R., Bodó, Havas, Hampuk, Fenyvesi, Keresztes, Sili, Nikics, Harsányi. Csere: Pacéka, Fonyódi, Hleba, Vojnics, Tihanyi. Edző: Turi Zsolt.
Szeged-Grosics Akadémia: Alekszics – Tóth G., Coroian, Germán, Pászka, Zvara, Farkas M., Oláh G., Achim, Andorka, Popin. Csere: Szántai, Hegedűs, Moga, Zabari, Manga, Erdei, Bata. Edző: Joao Janeiro.
Gól: Farkas M. (53., öngól), ill. Hegedűs (84.).

Biztos a dobogó

A játéknap másik szegedi érdekeltségű mérkőzésén a SZEOL SC Kéri és Kozics góljaival 2-0-ra legyőzte a Kozármislenyt, és mivel a Dunaújváros 2-2-es döntetlent játszott Iváncsán, így a szegediek már biztosan a dobogón zárják a bajnokságot.

– Örülök, hogy az előzetesen kitűzött minimális célunkat már három fordulóval a bajnokság vége előtt sikerült elérnünk – kezdte Siha Zsolt, a SZEOL SC vezetőedzője. – Szeretnénk a hátralévő meccseinken a maximális kilenc pontot begyűjteni, aztán majd meglátjuk, hogy ez milyen színű éremre lesz elég – tette hozzá.

A kék-feketékre vasárnap villanyfényes rangadó vár a negyedik helyezett Dunaújváros otthonában.

SZEOL SC – Kozármisleny FC 2-0 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, vezette: Szommer Attila (Tinnyei Zsolt, Varga Gábor).
SZEOL SC: Leindler – Rácz L., Grünvald, Gajág, Lévai, Pócs T., Beretka, Tomisics, Kalmár, Kéri, Kozics. Csere: Prokop, Ondrejó, Horváth P., Forró, Makszimovics, Gál, Péter. Edző: Siha Zsolt.
Kozármisleny FC: Ipacs – Rácz Á., Pergel, Wittrédi, Horvát, Kiss M., Kocsis, Racskó, Tóth M., Füredi, Turi. Csere: Molnár P., Rácz F., Márkvárt, Havasi, Bodor. Edző: Németh Zsolt.
Gól: Kéri (48.), Kozics (79.).

A bajnokság állása:

(Kiemelt képünk archív) 

Előző sztori

Jubileumi koncertet ad az egyetemen Szecsődi Ferenc hegedűművész

Következő sztori

Szentesi tűzoltókat tüntetett ki Pintér Sándor belügyminiszter

Legutóbbi hasonló cikkek