Kultúra

Elfér a Dóm téren a színpad, pedig a szerkezet elemei Szegedtől Vásárhelyig érnének

Elfér a Dóm téren a színpad, pedig a szerkezet elemei Szegedtől Vásárhelyig érnének

2019. május 31., péntek
Elfér a Dóm téren a színpad, pedig a szerkezet elemei Szegedtől Vásárhelyig érnének

Három hét múlva rajtol a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada a Dóm téren. A színpad gőzerővel épül.

Június 21-én a Hullámzó világ című kétrészes táncjátékkal kezdődik el a 2019-es évad. A helyszíni előkészületek már látszanak a Dóm téren.

A borfesztivál Dóm téri kavalkádját követően vasárnap éjszaka már 35 kamion szállította a térre a nézőtér és a színpad elemeit, melyeket hétfőn elkezdtek összeszerelni. Az ország legnagyobb színházaként aposztrofált építmény művészeti kiszolgáló bázisa 2000 négyzetméteres, a szerkezet teljes súlya 140 ezer kiló.

A színpad maga 936 négyzetméteres, és összesen 1000 tonnás terhelést kell elbírnia. Ezt a nagyszabású produkciók miatt ki is használják, hiszen a nyáron látható lesz az Aida, az operák királynője, valamint a Titanic, az évad musical ősbemutatója.

Mindemellett a felújított újszegedi színpadon július 19-én kezdődik el a program Moliére Don Juanjával. Ezután a "kis" helyszínen a Koldusoperát, valamint a Hófehérke és a hét törpe szabadtéri világpremierjét láthatják a nézők. Széles repertoárral várja az érdeklődőket az idei évad, hiszen a We Will Rock You musicalt, valamint a Szerelmes Shakespeare romantikus komédiát is színpadra viszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.