Közélet

Megmondták Szegeden, hogyan nem kell drogozni

Megmondták Szegeden, hogyan nem kell drogozni

2019. május 16., csütörtök
Megmondták Szegeden, hogyan nem kell drogozni

Közel ötszáz, gyermekvédelemben és a segítő szakmákban dolgozó szakember vett részt a szegedi drogprevenciós konferencián, ahol a drogfogyasztás okairól, a megelőzés jelentőségéről hallhattak előadásokat - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint megdöbbentő képet festenek a kutatások a gyermek- és fiatalkorúak drogfogyasztásáról hazánkban. Egy 2015-ös felmérésen a megkérdezett 9–10. évfolyamos diákok 26,8 százaléka úgy nyilatkozott, hogy fogyasztott már életében valamilyen tiltott vagy legális drogot. Csaknem minden ötödik diák próbált már tiltott szert, minden hatodik vett be gyógyszert orvosi javaslat nélkül, és minden tizedik kipróbált már valamilyen, a piacon újonnan megjelenő dizájnerdrogot. A portál írása szerint alapvető fontosságú, hogy a gyermekekkel foglalkozó felnőtteket ez a jelenség ne érje felkészületlenül, hiszen elsőként a szülők és a tanárok találkoznak a problémával. Ezért az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató országos gyermekvédelmi és drogprevenciós konferenciát rendezett, amelyre a gyermekvédelem és a segítő szakmák területéről több mint ötszázan érkeztek. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.