Közélet

Botka László házi lapja sírás helyett inkább vegye fel a Délmagyartól távozó kollégákat!

Botka László házi lapja sírás helyett inkább vegye fel a Délmagyartól távozó kollégákat!

2019. május 29., szerda
Botka László házi lapja sírás helyett inkább vegye fel a Délmagyartól távozó kollégákat!

Országos hír lett abból, hogy a Délmagyarországnál átszervezés van, ennek részeként pedig három újságíró közös megegyezéssel és végkielégítéssel távozott a laptól. A legjobban Botka László házi lapja gyászolta a kollégákat, pedig fel is vehetnék őket dolgozni.

A hazai balliberális lapok politikai motivációt sejtetnek annak az átszervezésnek a hátterében, amelynek során három újságíró is távozott a Délmagyarországtól.

Botka László propagandalapja érzelgős cikket is szentelt a témának, ami ezúttal is tele volt csúsztatásokkal és sajátosan kicsavart magyarázatokkal.

Ők hozták nyilvánosságra a most távozók nevét is: Bakos András főmunkatársét, Hegedűs Szabolcs lapszerkesztőét és Hollósi Zsolt rovatvezetőét. Szörnyűlködtek egy sort azon is a balliberális „lapok”, hogy titoktartási záradékot is alá kellett írniuk a távozó újságíróknak. Ennek viszont valószínűleg csak azok dőlnek be, akik sosem láttak ilyen megállapodásokat.

Egyáltalán nem szokatlan ugyanis, sőt gyakorlatilag minden szerződés tartalmaz titoktartási kötelezettséget versenyjogi megfontolások miatt.

(A médiában ezekre külön hangsúlyt is fektetnek; különösen a képernyősök, vezető szerkesztők esetében, akik távozásuk után egy meghatározott ideig – általában 6 hónapig – nem is dolgozhatnak máshol, vagy nem lehetnek ugyanolyan pozícióban, például képernyőn.) Botka László házi lapja természetesen ezt a hírt is, mint ahogy szinte mindent, arra használhatott fel, hogy üssön egyet a Fideszen. Azt javasoljuk azonban, hogy

álságos érzelgősség helyett vegyék fel ezt a három kollégát magukhoz, akkor nem kell tovább aggódni a sorsukért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.