Hírzóna

Befektetés-ösztönzés Csongrád Megyében

Befektetés-ösztönzés Csongrád Megyében

2019. május 22., szerda
Befektetés-ösztönzés Csongrád Megyében

A Csongrád Megyei Önkormányzat küldetésének tekinti, hogy hazai és nemzetközi viszonylatban is bemutassa a Csongrád megyei üzleti, befektetői környezet előnyeit, felkeltse a potenciális befektetők figyelmét és segítse őket új beruházások megvalósításában, minőségi munkahelyek létrehozásában. Hogy ezt sikerrel tehesse, először be kellett azonosítaniazokat a kulcságazatokat, melyek a megyei gazdaság jövőbeli potenciálját jelentik, s alkalmasak újabb fejlesztéseknek a térségbe vonzására. 7 ilyen területet sikerült feltérképezni, melyek rövid bemutatása céljából egy cikksorozat indul. Ennek első elemeként az élelmiszeripar, mint tradicionális szektor kerül bemutatásra.

A Csongrád Megyei Paktum projekt befektetés-ösztönzési tevékenysége hazai és globális gazdasági tendenciákat vizsgál, amelynek keretében az élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeit is tanulmányozta Csongrád megyében. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar szakágazatainak bővülését többek között a népességnövekedés és az egészséges életmód térnyerése is előidézi. Mindezen tényezők figyelembevételével Csongrád megye kulcskompetenciákkal rendelkezik, hiszen kiváló minőségű termőföldjei vannak, földrajzi elhelyezkedése a román-magyar-szerb hármashatár miatt kereskedelmi szempontból kiemelkedő, amelyhez hozzájárulnak a kedvező közlekedési feltételek is. A térség a feldolgozóipari tevékenységek közül egyértelműen az élelmiszeriparra specializálódott, így a befektetés-ösztönzés egyik lehetséges területe, illetve a hozzá szervesen kapcsolódó agrárium (közvetett) támogatása.

Ezen célok eléréséhez a Csongrád Megyei Önkormányzat zászlajára tűzte ki, hogy felkelti az új mezőgazdasági és élelmiszeripari befektetők érdeklődését a Csongrád megyei mezőgazdasági és élelmiszeripari befektetési lehetőségek iránt, a meglévő befektetőket újabb és újabb befektetésekre ösztönzi, illetve a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozói környezet további erősítését célozza a hálózati kapcsolatok fejlesztése érdekében.

A projektről bővebb információért keresse fel a Csongrád Megyei Önkormányzatot, illetve figyelje a csongradmegyeipaktum.hu és az investincsongradcounty.hu weboldalt.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM)

Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.