Politika

Akár a szavazókör ajtajában is lehetnek kampányplakátok

Akár a szavazókör ajtajában is lehetnek kampányplakátok

2019. május 26., vasárnap
Akár a szavazókör ajtajában is lehetnek kampányplakátok

Lehetnek plakátok kihelyezve a szavazókörök közvetlen közelében is, a jogszabály mindössze azt a kampánytevékenységet tiltja meg, amely a szavazás napján, a szavazókör 150 méteres körzetén belül történik.

Egy szegedi szavazókör közelében kihelyezett Fidesz-plakátról

adott hírt

az index.hu, a portál cikkét pedig a szegeder.hu is

átvette

"Annak ellenére, hogy szavazókör közelében tilos kampányolni, a Fidesz kitette ezt a plakátot" címmel. Az ügy érdekessége, hogy egyik portál sem állítja, hogy az a bizonyos plakát a mai napon kerül volna ki a 315-ös választókerületbe, mégis szabálysértésre utaló címet adtak az anyagoknak.

Olvasói fotó (forrás: index.hu)

A szegedma.hu megkereste a Csongrád Megyei Területi Választási Iroda vezetőjét. Vadász Csaba hangsúlyozta, ha éjfél előtt került ki plakát akár a szavazókör ajtajába is, az teljesen szabályos. "Úgy szól a kampánycsendre vonatkozó jogszabály, hogy a mai napon, tehát a választás napján nem lehet a szavazókörök 150 méteres körzetében plakátot kihelyezni" - nyilatkozta Vadász Csaba.

(Kiemelt képünk olvasói fotó, forrása: index.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.