Politika

A szegedi Jobbik is érintett lehet az ajánlóív-hamisításban

A szegedi Jobbik is érintett lehet az ajánlóív-hamisításban

2019. május 16., csütörtök
A szegedi Jobbik is érintett lehet az ajánlóív-hamisításban

Tóth Péter ajánlóívén találtak hamisított aláírást - derült ki a rendőrségi kihallgatáson.

A Mi Hazánk Mozgalom két hete tett feljelentést, mivela Jobbiknak az európai parlamenti (EP-) választásra gyűjtött ajánlóívein több olyan személy adata szerepel, akik korábban ugyan a Jobbikot támogatták, ám tudomásuk szerint ez alkalommal kizárólag a Mi Hazánknak írt alá. A mozgalom szegedi tagját, Bertók Mártont már kihallgatta a rendőrség. Megkeresésünkre elmondta, a kihallgatás során aláírásmintát és írásmintát kellett adnia, illetve mutattak neki négy képet, és megkérdezték, hogy felismeri köztük Tóth Pétert. Bertók Márton azt mondja, egyértelmű, hogy a szegedi Jobbik-elnök ajánlóívére kerülhetett oda a neve.

"Korábban én is a szegedi Jobbik tagja voltam, de amióta fordulat történt a pártban, megszakítottam velük a kapcsolatot. Az adataim megmaradtak a rendszerükben, és úgy tűnik, vissza is éltek vele. Egy biztos: én nem írtam alá a Jobbiknak"- jelentette ki határozottan.

Dorogi György, a Mi Hazánk Mozgalom szegedi elnökét szintén kerestük az ügyben. Ő megerősítette, amit az aktivista mondott, és hozzátette, úgy tudja, hogy a megyében Kiszomboron és Apátfalván is történt visszaélés.

FRISSÍTÉS

Megkeresésünkre válaszolt Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke. Válaszából kiderül, hogy szándékos szabotázst sejt az ügy mögött.

"Az ajánlóívekkel kapcsolatban nem keresett még senki, így Bertók Márton állításának hitelességét sem tudom ellenőrizni. A helyi Jobbik nagyon hatékony munkával gyűjtött aláírásokat a választópolgároktól, amit ezúton is köszönünk.Más párthoz hasonlóan a jobbikos gyűjtők sem rendelkeznek olyan hatósági jogosítvánnyal, hogy hitelt érdemlően ellenőrizni tudnák az aláírók személyazonosságát, és kiszűrjék a rossz, lejárató szándékkal jelentkezőket. A fentiek tudatában, a Fidesz csicskapárt lejárató akciójának tekintjük az ügyet és érdemben nem kívánunk foglalkozni néhány sértődött ember véleményével."- írta a Jobbik önkormányzati képviselője.

A rendőrség megkeresésünkre türelmet kért a bővebb tájékoztatásig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.