Írjon nekünk

Politika

A szegedi Jobbik is érintett lehet az ajánlóív-hamisításban

/var/www/szegedma.hu/web/stab/valo p.jpg

Megjelent:

Tóth Péter ajánlóívén találtak hamisított aláírást – derült ki a rendőrségi kihallgatáson.

A Mi Hazánk Mozgalom két hete tett feljelentést, mivel a Jobbiknak az európai parlamenti (EP-) választásra gyűjtött ajánlóívein több olyan személy adata szerepel, akik korábban ugyan a Jobbikot támogatták, ám tudomásuk szerint ez alkalommal kizárólag a Mi Hazánknak írt alá.

A mozgalom szegedi tagját, Bertók Mártont már kihallgatta a rendőrség.

Megkeresésünkre elmondta, a kihallgatás során aláírásmintát és írásmintát kellett adnia, illetve mutattak neki négy képet, és megkérdezték, hogy felismeri köztük Tóth Pétert. Bertók Márton azt mondja, egyértelmű, hogy a szegedi Jobbik-elnök ajánlóívére kerülhetett oda a neve.

“Korábban én is a szegedi Jobbik tagja voltam, de amióta fordulat történt a pártban, megszakítottam velük a kapcsolatot. Az adataim megmaradtak a rendszerükben, és úgy tűnik, vissza is éltek vele. Egy biztos: én nem írtam alá a Jobbiknak”- jelentette ki határozottan.

Dorogi György, a Mi Hazánk Mozgalom szegedi elnökét szintén kerestük az ügyben. Ő megerősítette, amit az aktivista mondott, és hozzátette, úgy tudja, hogy a megyében Kiszomboron és Apátfalván is történt visszaélés.

FRISSÍTÉS

Megkeresésünkre válaszolt Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke. Válaszából kiderül, hogy szándékos szabotázst sejt az ügy mögött.

“Az ajánlóívekkel kapcsolatban nem keresett még senki, így Bertók Márton állításának hitelességét sem tudom ellenőrizni. A helyi Jobbik nagyon hatékony munkával gyűjtött aláírásokat a választópolgároktól, amit ezúton is köszönünk. Más párthoz hasonlóan a jobbikos gyűjtők sem rendelkeznek olyan hatósági jogosítvánnyal, hogy hitelt érdemlően ellenőrizni tudnák az aláírók személyazonosságát, és kiszűrjék a rossz, lejárató szándékkal jelentkezőket. A fentiek tudatában, a Fidesz csicskapárt lejárató akciójának tekintjük az ügyet és érdemben nem kívánunk foglalkozni néhány sértődött ember véleményével.”- írta a Jobbik önkormányzati képviselője.
A rendőrség megkeresésünkre türelmet kért a bővebb tájékoztatásig.

Kommentek

Tovább olvasom

Politika

Fidesz: Ujhelyi Botkával karöltve lebontaná a határkerítést

/var/www/szegedma.hu/web/stab/valo p.jpg

Megjelent:

Szerző:

Botka László és Ujhelyi István már többször hangoztatta, hogy amint tehetnék, lebontanák a déli határkerítést. A Fidesz szerint vasárnap a határt védő kerítésről is szavazunk.

Tovább olvasom

Politika

A történész szerint buta politikai szlogen a „Szeged 300. – Szabadon szeretjük!”

/var/www/szegedma.hu/web/stab/valo p.jpg

Megjelent:

Szerző:

Botka László politikáját is éles kritikával illette.

Tovább olvasom

Hírzóna

A Fidesz szerint Gyurcsányék nem a magyar embereket, hanem Brüsszelt képviselik

/var/www/szegedma.hu/web/stab/valo p.jpg

Megjelent:

Szerző:

A bevándorláspártiakat meg kell állítani, és most vasárnap kell megállítani – olvasható a párt közleményében.

Tovább olvasom

Aktuál