Veszélyt jelent a Tabán utcai kézműves körforgalom

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
cof

A Tabán utcai körforgalomnál a parkoló autók, a kitakart közlekedési tábla és a lekopott útburkolati jelek nehezítik az autósok életét.

Meglehetősen sajátos a Tabán utcai körforgalom, ugyanis egy halovány, lekopó félben lévő útburkolati jel az egész. A környékbeliek szerint sokakat megtéveszt a körforgalom kialakítása.

– Lassan már tíz éve élek a Tabán utcában, csodálom, ez idő alatt nem váltam komolyabb baleset szemtanújává – kezdte levelét egy neve elhallgatását kérő olvasónk. – Sokan későn veszik észre, hogy ez itt egy körforgalom, így meglehetősen nagy sebességgel hajtanak át rajta – folytatta.

Egyre halványabbak az útburkolati jelek a Tabán utcai körforgalomnál (Fotó: Kovács Ferenc)

Az olvasónk szerint a helyzetet tovább bonyolítja, hogy a körforgalmat jelző táblát kitakarják a falevelek, illetve az útburkolati jelek is egyre halványabbak.

– Érdemes volna újrafesteni az útburkolati jeleket, mert a nagy része már lekopott az aszfaltról. Az autósok helyzetét tovább nehezíti, hogy a körforgalmat jelző tábla takarásban van, ráadásul sokan túlságosan közel parkolnak hozzá – osztotta meg észrevételeit az olvasó.

Szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy tervezik-e a közel jövőben a körforgalom útburkolati jeleinek újrafestését, cikkünk megjelenéséig azonban nem reagáltak a megkeresésünkre.

Előző sztori

Országos pozíciót kapott a korábbi szegedi főrabbi

Következő sztori

A magyar óvodarendszer Európa élvonalához tartozik