Balhé

Vastolvajnak nézték az ételfutárt, majd körbeállták a kocsiját és verték a lakópark építkezésén

Vastolvajnak nézték az ételfutárt, majd körbeállták a kocsiját és verték a lakópark építkezésén

2019. április 9., kedd
Vastolvajnak nézték az ételfutárt, majd körbeállták a kocsiját és verték a lakópark építkezésén

Cigányozva állták körbe olvasónkat múlthét szerdán, aki ellen garázdaság gyanúja miatt indult eljárás, pedig csak egy építkezésen dolgozóknak szállította ki az ebédet. Az ott dolgozók azt hitték, vasat próbál meg lopni, emiatt alakult ki a nézeteltérés a magát ártatlannak valló futár és az ott dolgozó munkások között.

"Rendelésre ebédet szállítottam ki egy nagy szegedi építkezésre, ahova odaérve felhívtam az ügyfelet, hogy megérkeztem. Ő megkérdezte mennyit fizet, majd mondta, hogy várjak amíg küld valakit" – írta le a konfliktus kialakulásának körülményeit.

"Eközben feltűnt az ott rakodó munkásnak a barna bőröm, majd ócsárolni kezdett, hogy én vasat lopni jöttem reggel 10-kor egy régi Seat Cordobával, és hogy az ő magánterületén vagyok, ahol akár el is temethet, ha nem megyek innen, ne mérjem fel a terepet az ő építkezésén" – számolt be az esetről. A rakodómunkáshoz eközben csatlakozott a biztonsági őr is, aki olvasónkat felszólította, hogy hagyja el a területet, különben a sokkolót fogja használni ellene. "Mutattam neki a csomagtartóba pakolt, körülbelül 10 ezer forintnyi ebédet, hogy ezt nekik hoztam és szóbeli engedéllyel jöttem, már úton vannak a pénzzel, átadom a kaját és itt se vagyok. De szerintem ezt meg sem hallotta" – idézte fel az utolsó pillanatokat azelőtt, hogy elfajult volna a konfliktus.

"A munkás nagy erővel lecsapta a csomagtartómat, folyamatosan cigányozott, meglökött, mire én beszálltam az autóba. Még ekkor is ócsárolt, belerúgott a kocsiba.

Én ijedtemben egyesbe raktam az autót rükverc helyett – egy helyen van, csak rükverchez le kell nyomni a váltókart – körülbelül egy métert tettem az autó előtt álló a munkás irányába, de még idejében a fékbe tapostam" – emlékezett vissza, ám ekkor még nagyobb hévvel indultak már ketten a futár felé.

"Padlógázzal hátrafelé nekimentem a mögöttem lévő falnak, de nagy sebességre nem gyorsulhattam, hiszen körülbelül két-három méterre volt a téglakerítés. Itt már a kilincsemet rángatták, én egy Y-manőverrel próbáltam megfordulni, hogy előremenetben menjek ki a "kapun", mert kapu az nincs, csak a helye. Eközben egyrészt az autóm elejét is összetörtem, amikor beakadtam egy épület sarkában, de a körülöttem kialakult lincshangulat miatt ezzel nem is foglalkoztam" – osztotta meg az eset hátborzongató részleteit a futár, de a csúcspont ekkor következett.

"A munkás ekkor a vezető oldali ablakon át körülbelül egy méter távolságból behajított egy nagyjából öt kilós vasszerelvényt, ami csodával határos módon átrepült a kormány és a fejem között az anyósülés elé. Padlógáz, tipli" – áll a levélben.

Ezt követően olvasónk visszament az étterembe, ahonnan a rendőrséget hívta. "Amikor a személyleírást adtam a kiérkező járőrnek, megjelent a munkás az üzlet mellett, hogy ő volt az. Mint kiderült, a munkás hónapok óta hozzánk jár ebédelni" – árulta el, mi történt akkor, mikor végre sikerült kiszabadulni.

A járőrökkel és a nyomozókkal ezután visszamentek a helyszínre, majd a kórházba, ahol kiderült, hogy olvasónk nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett az arcán. "Jelenleg az ügyben gyanúsítottként szereplek, mert a cselekményem kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, alkalmas arra, hogy a környezetemben megbotránkozást keltsen, tehát garázdaságot követtem el.

Úgy gondolom, hogy ez az eset – bármennyire is klisésen hangzik, mégis – csak azért történt, mert cigány vagyok, ahogyan ennek a rakodómunkás és a biztonsági őr többször hangot adott. Ez különösen azért fáj, mert valóban cigány vagyok, viszont a társadalom megbecsült tagja"

– adott hangot elkeseredésének olvasónk, aki második diplomáját készül megszerezni. "Aznap azért én vittem az ebédeket, mert szabadságon voltam, hogy befejezzem a szakdolgozatomat. A vendéglő pedig a családi vállalkozásunk édesanyámmal" – ismertette. Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, akik azt válaszolták, hogy két férfi ellen indult eljárás garázdaság gyanúja miatt, de közösség tagja elleni erőszak gyanúja nem merült fel. A beruházást koordináló cégnek is írtunk emailt, azonban megkeresésünkre egyelőre nem válaszoltak.

UPDATE:

A lakópark beruházás egy illetékese telefonon kereste meg szerkesztőségünket. Cikkünk tartalmát merő rágalomnak titulálta, azonban azt nem árulta el, hogy mely részét találta kifogásolhatónak. Annyit tett hozzá, hogy ebben az ügyben feljelentés született, de nem kívánják kommentálni a témát.

Viszont azt újra hangsúlyoznánk, hogy a rendőrség megerősítette: két férfi ellen indult eljárás garázdaság gyanúja miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.