Ujhelyi tegnap este még védte, ma elengedte az MSZP botrányos reklámját!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP-s Ujhelyi István azután hirdetett Facebook-oldalán új stratégiát hétfőn, miután a Fidesz vasárnap országos tájékoztató akciót indított Bangóné Borbély Ildikó patkányozása miatt. Alig bírta elengedni a képviselő az ötletét, ami még az ATV-ben is kiverte a biztosítékot, de Tamás Gáspár Miklósnál is. Végül győzött a józan ész, de bocsánatot azóta sem kért senki a lepatkányozott emberektől. 

Hétfőn Ujhelyi István, szocialista EP-képviselő a Fidesz-kormányzást patkánykormányzásnak nevező posztot és videót tett ki közösségi oldalára, azt írva benne, hogy mostantól így fogják hívni az Orbán-kormányt. Kedd reggel azonban bejelentette, hogy a videót eltávolították.

Ujhelyi Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, “Mi nem akarunk hazánk kútmérgezői lenni, nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat. Nem is tettük, nem is tettem. Nem is fogom soha. Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál. Nem is folytatunk patkányozós kampányt.”

Ujhelyi István az ATV Egyenes beszéd című műsorában majd negyed órán keresztül védte Bangóné álláspontját mág hétfő este. A szocialista EP-képviselő komoly ellentmondásokba ütközött a számára nem túl sikeres interjú alatt:

Bangóné később tagadta, hogy a fideszes szavazókról beszélt volna, de azért bocsánatot kért a Facebookon.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, ahogyan Bangóné Borbély Ildikó a magyar emberek tömegeivel kapcsolatban fogalmazott, szerinte erre nincs mentség, nem lehet senkit patkányhoz hasonlítani, akkor sem, ha a politikai ellenfél táboráról van szó. Hidvéghi annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az MSZP-s politikusnak le kellene mondania parlamenti mandátumáról, mert nem méltó arra, hogy embereket képviseljen.

Még a közismerten baloldali érzelmű Tamás Gáspár Miklós is elhatárolódott Bangóné botrányos kijelentésétől:

„Ha embertársaink egy részét a mieinktől eltérő politikai nézeteik miatt kiirtandó parazitákhoz hasonlítjuk, igen közel kerülünk a náci/fasiszta észjáráshoz.

” – írta a publicista, aki ezek után felszólította Bangónét, hogy mondjon le képviselői mandátumáról.

Előző sztori

Iskolapadból került a poklot jelentő háborúba

Következő sztori

Feljelentést tesz a Fidesz Vásárhely informatikai szerződései miatt