Politika

Ujhelyi tegnap este még védte, ma elengedte az MSZP botrányos reklámját!

Ujhelyi tegnap este még védte, ma elengedte az MSZP botrányos reklámját!

2019. április 30., kedd
Ujhelyi tegnap este még védte, ma elengedte az MSZP botrányos reklámját!

Az MSZP-s Ujhelyi István azután hirdetett Facebook-oldalán új stratégiát hétfőn, miután a Fidesz vasárnap országos tájékoztató akciót indított Bangóné Borbély Ildikó patkányozása miatt. Alig bírta elengedni a képviselő az ötletét, ami még az ATV-ben is kiverte a biztosítékot, de Tamás Gáspár Miklósnál is. Végül győzött a józan ész, de bocsánatot azóta sem kért senki a lepatkányozott emberektől.

Hétfőn Ujhelyi István, szocialista EP-képviselő a Fidesz-kormányzást patkánykormányzásnak nevező posztot és videót tett ki közösségi oldalára, azt írva benne, hogy mostantól így fogják hívni az Orbán-kormányt. Kedd reggel azonban bejelentette, hogy a videót eltávolították. Ujhelyi Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, "Mi nem akarunk hazánk kútmérgezői lenni, nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat. Nem is tettük, nem is tettem. Nem is fogom soha. Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál. Nem is folytatunk patkányozós kampányt."

Ujhelyi István az ATV Egyenes beszéd című műsorában majd negyed órán keresztül védte Bangóné álláspontját mág hétfő este. A szocialista EP-képviselő komoly ellentmondásokba ütközött a számára nem túl sikeres interjú alatt:

Bangóné később tagadta, hogy a fideszes szavazókról beszélt volna, de azért bocsánatot kért a Facebookon.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, ahogyan Bangóné Borbély Ildikó a magyar emberek tömegeivel kapcsolatban fogalmazott, szerinte erre nincs mentség, nem lehet senkit patkányhoz hasonlítani, akkor sem, ha a politikai ellenfél táboráról van szó. Hidvéghi annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az MSZP-s politikusnak le kellene mondania parlamenti mandátumáról, mert nem méltó arra, hogy embereket képviseljen. Még a közismerten baloldali érzelmű Tamás Gáspár Miklós is elhatárolódott Bangóné botrányos kijelentésétől:

„Ha embertársaink egy részét a mieinktől eltérő politikai nézeteik miatt kiirtandó parazitákhoz hasonlítjuk, igen közel kerülünk a náci/fasiszta észjáráshoz.

” –

írta

a publicista, aki ezek után felszólította Bangónét, hogy mondjon le képviselői mandátumáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.