Sport

Gajág góljával legyőzte a SZEOL a Dabast

Gajág góljával legyőzte a SZEOL a Dabast

2019. április 14., vasárnap
Gajág góljával legyőzte a SZEOL a Dabast

A SZEOL SC Gajág Gergő fejes góljával 1-0-ra legyőzte az FC Dabast az NB III. Közép csoport 23. fordulójában.

NB III. Közép csoport 23. forduló SZEOL SC - FC Dabas 1-0 (0-0)

Szeged, Szegedi Vasutas Stadion 300 néző. Vezette: Antal Péter (Kulcsár Dániel, Farkas Dávid).

SZEOL SC:

Leindler - Grünvald, Gajág, Pócs T., Beretka, Tomisics, Horváth P., Kalmár, Forró, Kozics, Gál.

Vezetőedző: Siha Zsolt. FC Dabas:

Sebestyén - Molnár S., Molnár P., Csendes, Szántó, Fitos, Balanescu, Crkvenjakov, Fritz, Földes, Eördögh.

Vezetőedző: Erős Károly. Gól: Gajág (54.)

Online tudósításuk a mérkőzésről:

94. perc: Itt a vége! Gajág Gergő góljával legyőzte a SZEOL SC a Dabast!

93. perc:

Ide-oda pattogott a labda a szegedi tizenhatos előtt, végül Molnár Péter elé került, aki kapásból néhány centivel a kapu fölé lőtte.

91. perc:

Kéri is Kalmár rutinosan tartják a labdát az ellenfél szögletzászlójánál.

89. perc:

Molnár Péter szabadrúgása elakadt a sorfalban. Közben már a mérkőzés utolsó percében járunk.

88. perc:

Talán az egyik utolsó esélye a Dabasnak: nagyjából huszonnégy méterről, középről végezhetnek el szabadrúgást a vendégek.

87. perc:

Utoljára cserél a SZEOL: Rácz érkezik Pócs helyére.

84. perc:

Pócs zseniális keresztlabdát adott Kérinek, aki az oldalvonalról a középen érkező Kalmárt próbálta megjátszani, de az utolsó védő bevetődve tisztázott a szegedi támadó elől.

80. perc:

Kéri a saját térfeléről egészen a tizenhatosig vezette a labdát, ahol Molnár Sándor szabálytalan eszközökkel megállította. Be is sárgult a vendégek 2-es számú játékosa. A szabadrúgást Pócs a kapu mellé tekerte.

75. perc:

KAPUFA! Kozics szabadrúgása a hosszúra kanyarodott, Gál visszafejelte a labdát a második hullámban érkező Gajágnak, akinek az életerős lökete a keresztlécről fölé vágódott.

73. perc:

Az eddigi egyetlen gól szerzője, Gajág Gergő sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

71. perc:

Gajág a saját térfeléről ívelte fel a labdát, amit Kalmár az ellenfél tizenhatosánál továbbcsúsztatott Kérinek, aki kiszorított szögből néhány centivel a hosszú kapufa mellé lőtte. Tényleg csak centiken múlt a második szegedi gól!

68. perc:

Újabb hazai csere: Horváth helyére Lévai állt be.

65. perc:

Földes négy védő szorításában nagyot kiáltva elterült a tizenhatos vonalánál, a játékvezető mutatta neki, hogy keljen fel, és lás csodát, egyből elmúltak a dabasi játékos fájdalmai és óriási sprintet levágott, hogy visszaérjen védekezni. Közben cseréltek a vendégek: Szántót Sándli váltotta.

62. perc:

Kezdenek felocsúdni a gól utáni sokkból a a vendégek - az utóbbi percekben szépen járatták a labdát a középpályán.

60. perc:

Kéri szöglettel felérő bedobása utána Forró elé került a labda, aki egy igazítást követően három méterre a kapu mellé lőtte.

56. perc:

Majdnem ott a második! Tomisics szlalomozott el a jobboldalon, majd középre tette a labdát, épphogy csak lemaradt róla Kalmár. Végre megélénkült a meccs!

54. perc: GÓÓÓÓL! A szabadrúgást Kozics ívelte a kapu elé, Gajág pedig mindenkinél magasabbra emelkedve becsúsztatta a labdát hosszú alsóba. Na, hát valami, akkor ez meg kell, hogy nyugtassa a csapatot.

53. perc:

Újabb dabasi sárga lap: Pócs előtt teljesen megnyílt volna a pálya baloldala, ha Csendes nem buktatja - abszolút jogos a sárga.

48. perc:

Tomisics ugratta ki Horváth-ot, aki még az alapvonal előtt középre passzolta a labdát, Kalmár elől azonban az utolsó pillanatban kivágta az egyik védő.

46. perc:

A szünetben cseréltek a hazaiak: Beretka helyén Kéri a pályán a folytatásban.

16:58: Ezzel a mérkőzéssel párhuzamosan zajló Szeged-Grosics Akadémia - Kecskeméti TE összecsapáson Farkas Márk góljával vezetnek a szegediek.

FÉLIDŐ

45. perc:

A játékvezető nem hosszabbított, lefújta az első játékrészt. Negyvenöt perc alatt nem született gól, bízzunk benne, hogy a második felvonásra javulni fog a mérkőzés meglehetősen alacsony színvonala.

44. perc:

Forró Attila húszméteres lövését bevetődve hárította az egyik dabasi.

41. perc:

Te jó ég, mi maradt ki?! Grünvald a baloldalról középre tette a labdát, három szegedi is érkezett, de egyikük sem tudott belepiszkálni az öt és felesen belül, végül a jobbszélen felfutó Tomisics bombázta át az egykori konzervgyár hűlt helyére a játékszert.

38. perc:

Na, ez szép volt! Molnár Sándor gondolt egy merészet, majd jó harmincöt méterről rászúrta a labdát, Leindler nagyot vetődött, de nem kellett játékba avatkoznia. Néhány szegedi szurkoló tapssal díjazta az ellenfél próbálkozását.

36: perc:

Gól, de les miatt nem adja meg a játékvezető! Horváth indította Grünvaldot, aki hat méterről a léc alá lőtte a labdát.

34. perc:

Kalmár elegánsan sarokkal készítette le a labdát Kozicsnak, aki viszont méterekkel a kapu mellé lőtte.

30. perc

: Az elmúlt fél óra legizgalmasabb jelenete az volt, amikora háttérben szirénázva elviharzott egy tűzoltóautó.

27. perc:

Egy ígéretesnek induló kontratámadás végén Kozics löbbölte be a labdát a tizenhatoson belülre, Beretka elől viszont tisztázott a dabasi védelem, így ebből sem alakult ki gólhelyzet.

24. perc:

Sárga lapos figyelmeztetést kapott Crvenjakov Dalibor.

21. perc:

Siha Zsolt a lelátóról ad taktikai utasításokat játékosainak - mint ismeretes a SZEOL vezetőedzőjét a Rákosmente elleni mérkőzést követően három meccsre eltiltották a kispadtól. Mindezt nyugodtan leírhattam, hiszen az elmúlt percekben nem történt semmi említésre méltó esemény a pályán.

17. perc:

Beretka és Kalmár remek összjátékát követően utóbbi Eördögh szorításában centerezett a tizenhatos vonaláról, a labda azonban nem jutott el a címzetthez.

16. perc:

Eördögh buktatta Pócsot - sárga lap a jutalma.

13. perc:

Horváth végezte el az első szegedi sarokrúgást, ami veszélytelenül átkanyarodott a hosszú oldalra. Pócs onnan középre tekerte a labdát, Gál elől viszont kifejelték a vendégek.

10. perc

: Az elmúlt percekben hátul járatta a labdát a szegedi együttes, fegyelmezetten zár a középpályán a Dabas.

6. perc:

Kalmár és Grünvald játszott össze a baloldalon, utóbbi erőből középre tette a labdát, ami előtte már áthaladt az alapvonalon, így kirúgással jöhet a Dabas.

4. perc:

A félpályáról végezhetett el szabadrúgást a Dabas, a labda élesen a kapu elé kanyarodott Crkvenjakov pár centivel fölé csúsztatta, igaz lesről tette mindezt.

3. perc:

A korábban a Ferencvárosban is megforduló Fitos szöktette Crkvenjakovot, aki Grünvald mellett hosszan tolta meg a labdát, így kirúgással folytatódhat a találkozó.

1. perc:

Antal Péter sípszavára elindult kilencven perces útjára a labda.

15:59: Érkeznek a csapatok a pályára: a Dabas piros-fehér mezben, a SZEOL kék dresszben futballozik a mai napon.

15:45: Köszöntjük a kedves olvasóinkat a Szegedi Vasutas Stadionból, ahol szűk negyedóra múlva elkezdődik a SZEOL SC - FC Dabas mérkőzés az NB III. Közép csoport 23. fordulójában. A szegediek a harmadik, míg a Pest megyeiek a hatodik helyen állnak a tabellán. A két együttes között tíz pont különbség.

A találkozó beharangozóját ITT olvashatja.

(A kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.