Sport

Megőrizné első helyét a Szeged-Grosics

Megőrizné első helyét a Szeged-Grosics

2019. április 14., vasárnap
Megőrizné első helyét a Szeged-Grosics

Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt a tabella élére ugrott a Szeged-Grosics Akadémia az NB III. Közép csoportjában. Andorka Péterék abban bíznak, hogy sikerül megőrizniük az előnyüket. A tavaszi rajtnál kissé beragadó SZEOL SC a múlt héten egy görcsoldó 5-0-s győzelemmel kezdte meg a felzárkózást az éllovashoz.

Átvették a vezetést

Sorozatban második mérkőzésén szerzett győztes gólt Andorka Péter, a Szeged-Grosics Akadémia támadója. Két hete a Dabas volt a szenvedő fél, legutóbb pedig a Paks II. kapuját vette be a rutinos csatár. Andorka elmondta, örül annak, ha gólt szerez, de elsősorban a csapat sikerét tartja fontosnak. – A kemény csapatmunkának köszönhető a győzelmünk, nehéz mérkőzés volt, de sokat tettünk a sikerért. Örülök, ha gólt szerzek, de a legfontosabb, hogy a csapat nyerjen – mondta megkeresésünkre Andorka Péter. Hozzátette, feldobta az öltözői hangulatot, hogy átvették a vezetést a tabellán.

– Keményen dolgozunk hétről hétre, a hangulat eddig is kiváló volt az öltözőn belül, de most, hogy sikerült megelőznünk a Szentlőrincet, még nagyobb lelkesedés jellemzi a csapatot – fogalmazott a 34 esztendős támadó. A Szeged-Grosics Akadémia vasárnap a kiesés elől menekülő Kecskemétet fogadja hazai pályán. Andorka nehéz mérkőzésre számít, ugyanakkor csak a győzelmet tartja elfogadhatónak.

– A legtöbb csapat szervezetten és masszívan védekezik ellenünk, szerintem ez alól a Kecskemét sem lesz kivétel. Általában mi birtokoljuk többet a labdát, remélem, hogy ez így lesz vasárnap is. A legfontosabb, hogy minél hamarabb feltörjük az ellenfél védelmét, hiszen mindenképpen győznünk kell – summázta elvárásait.

Átszakadt a gát

Nem kezdte jól a tavaszt a SZEOL SC, ugyanis az első öt találkozójából mindössze egyet tudott megnyerni a csapat. A legfőbb problémát a gólképtelenség okozta, de a múlt hétvégén átszakadt a gát: a kék-feketék 5–0-s győzelmet aratottak a Taksony otthonában. Siha Zsolt, a SZEOL vezetőedzője úgy véli, hogy a túlzott teher megviselte a játékosait, de a múlt heti gólzáporos győzelem átlendítheti őket a holtponton. – Az elmúlt hetekben görcsösen futballoztunk, de érezhető volt, hogy előbb vagy utóbb átszakad a gát és valaki beleszalad ellenünk a késbe – kezdte Siha Zsolt, a SZEOL vezetőedzője. – Mivel nem tudtunk nyerni az RKSK ellen, meglépett előlünk az első két csapat, ezáltal a játékosaim válláról lekerült a nyomás. Talán ez is kellett ahhoz, hogy felszabadultabban futballozzanak a Taksony ellen – folytatta.

Tovább üldözi a Szeged-Grosicsot a SZEOL (Fotó: Kovács Ferenc)

Siha szerint beérhetik még az éllovas Szeged-Grosicsot, ugyanakkor most nem ez a legjelentősebb téma az öltözőben. – Nyolc forduló van még hátra, öt pont a hátrányunk a Szegeddel szemben. Szerintem ez még ledolgozható, főleg úgy, hogy itthon még játszunk velük. Jelenleg azon dolgozunk, hogy visszatérjünk az őszi formánkhoz – fogalmazott. Hangsúlyozta, együttese eddig még veretlen maradt az élcsapatokkal szemben. – Ha belegondolunk, a Szentlőrincet oda-vissza megvertük, a Szegedet idegenben, a Dunaújvárost itthon legyőztük, a Honvéd ellen két meccs alatt négy pontot szereztünk. Nem véletlenül tart ott a csapat ahol – mondta a tréner. A SZEOL SC vasárnap 16 órakor a Dabast látja vendégül az SZVSE-pályán. Siha szerint a legfontosabb, hogy játékosai a maximumot nyújtsák a pályán. – A Dabas ellen az a cél, hogy mindent beleadjunk és olyan teljesítményt nyújtsunk, ami után nyugodtan egymás szemébe tudjunk nézni – fogalmazta meg elvárásait a tréner.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.