Sport

Lépéshátrányba kerültek a szegedi pólósok

Lépéshátrányba kerültek a szegedi pólósok

2019. április 15., hétfő
Lépéshátrányba kerültek a szegedi pólósok

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 6-6-os döntetlent játszott az éllovas Nagykanizsa otthonában a vízilabda OB I./B felsőházi rájátszásában. A zalaiak négy góllal is vezettek, Csányi László fiai azonban remek végjátékot produkálva döntetlenre mentették a rangadót. A szegediek trénere annak ellenére bizakodó, hogy már nem a saját kezükben van a sorsuk.

A feljutásért küzdő Szegedi Férfi Vízilabdacsapat hétvégén az éllovas Kanizsa VSE-hez látogatott az OB I./B felsőházi rájátszásában. Csányi László együttese végig hátrányban játszott, ám 5-1-ről sikerült döntetlenre menteniük a találkozót, sőt, az utolsó percben még a győzelmet is megszerezhették volna. A vezetőedző összességében elégedett a döntetlennel. - Az igazat megvallva a mérkőzés után kissé csalódott voltam, de így, hogy aludtam rá pár napot, már értékesnek tartom ezt a döntetlent – kezdte Csányi László, a Szegedi FVCS vezetőedzője. – A csapat erejét mutatja, hogy négygólos hátrányból sikerült felállnunk, ráadásul fél perccel a vége előtt még adódott egy komolyabb gólszerzési lehetőségünk, de nem sikerült kihasználnunk. Talán igazságosabb is így, hiszen összességében nem érdemeltünk győzelmet – folytatta.

Remek végjátékkal döntetlenre mentette a Nagykanizsa elleni rangadót a Szegedi FVCS (Fotó: Kovács Ferenc)

A lebonyolítási rendszer értelmében csak a bajnok jut fel egyenes ágon az OB I-be, az ezüstérmesnek osztályozót kell játszania az első osztály utolsó előtti csapatával. A második számú együttesek nem juthatnak fel, ugyanakkor a BVSC II. a bajnoki címet tűzte ki céljául. Csányi szerint ez akár a csapata előnyére is válhat. - Annak ellenére, hogy már nem a mi kezünkben van a sorsunk, kedvezőbb a sorsolásunk, mint a Kanizsának, ugyanis ők még kétszer is játszanak a bajnoki címre pályázó BVSC-vel. Bízom benne, hogy a fővárosiak megteszik nekünk azt a szívességet, hogy legalább egyszer legyőzik az éllovast – fogalmazott a tréner. A szegedi pólósok legközelebb április 27-én, szombaton a YBL WPC ellen ugranak medencébe a Szegedi Sportuszodában.

A bajnokság állása:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.