Sport

INDULJON A BULI! TIZENEGY ÉV UTÁN KUPAGYŐZTES A MOL-PICK SZEGED!

INDULJON A BULI! TIZENEGY ÉV UTÁN KUPAGYŐZTES A MOL-PICK SZEGED!

2019. április 7., vasárnap
INDULJON A BULI! TIZENEGY ÉV UTÁN KUPAGYŐZTES A MOL-PICK SZEGED!

A Szeged hetedszer vagy a Veszprém huszonnyolcadszor? A Magyar Kupa döntő legnagyobb kérdése, ki nyeri az év első aranyérmét. Kövesse velünk az eseményeket, élő közvetítésünkkel.

Telekom Veszprém-MOL-PICK Szeged (10-17) Férfi kézilabda, magyarkupa, döntő, Debrecen, Főnix csarnok 6000 néző. Vezette: Kiss, Bíró. Telekom Veszprém:Sterbik - Marguc, Nagy L. 7, Blagotinsek 1, Terzic, Nenadics 1, Manaszkov.Csere:Mikler (kapus), Lékai 5, Gajic 5/4, Nilsson 2, Mackovsek 1, Ilics2,Mahé 1/1,Tönnesen, Strlek 3.Vezetőedző:David Davis. MOL-PICK Szeged:Alilovic - Sostaric 3, Maqueda 7, Bombac 6, Bámhidi 1, Zsitnyikov, Källman.Csere:Sego (kapus), Gaber 1, Canellas 2, Kaspárek, Sigurmannsson 4/1, Blazevic, Balogh 2/2, Bodó 2.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor. Hétméteres:7/5, ill. 4/3 Kiállítás:6, ill. 12 perc.

VÉGEREDMÉNY: 28:27

60. perc:

Bodót teríti le Nagy László 2 percet érően, a Szeged hátránya közben lejár, de passzívon a játékvezetők keze. Ekkor 29:37 áll az órán. Sigurmannson szélről próbálkozott, Sterbik védte. Maradt 5 másodperce a Veszprémnek egyenlítenie, David Davis időt kért. Lékai lőtte rá, de kit érdekel, ha Alilovic megfogta és ezzel KUPAGYŐZTES A MOL-PICK SZEGED!!!!!!!!!!!

28-27

59. perc:

Szétesett a Szeged. Az utolsó perc elején Nagy László egyre csökkentette a Szeged előnyét. Mindenki áll a lelátón, támad a Szeged, 59:21-nél Juan Carlos Pastor kér időt. Ha gólt dob a Szeged kupagyőztes. Ha nem, akkor egyenlíthet a Veszprém és jöhetnek a hetesek!

28-27

58. perc:

Sterbik elkapta a fonalat a veszprémi kapuban, nekünk szegedieknek nem a legjobbkor... újabb védés után esélye van 2-re zárkóznia a Veszprémnek. Passzívon a játékvezetők keze, Nilsson fordul be a labdával, Canellas a játékvezetők szerint nagyon szabálytalanul akadályozta, kiküldték 2 percre és hetest ítéltek, amit Mahe értékesített.

28-26

56. perc:

Bombac gólja idegnyugtató volt, majd Alilovic védése is egy relaxációs kazettáról származó zenével volt egyenértékű. A nagy nyugalmat egy újabb szegedi támadási hiba és Ilics gólja szakította meg- 4 perc a végéig és 3 a szegedi előny.

28-25

55. perc:

Sigurmannsson gólja után Alilovic védett egyet. Az még belefér, hogy Sterbik kispárgázzon egy szegedi próbálkozást, majd Lékai ziccerből dobjon gólt. Az már kevéssé, hogy egy elkényelmeskedett szegedi támadás után Mackovsek "tök üresen" kapjon labdát a hatosvonalon középen és nagyon könnyű gólt szerezzen. A meccsen először, de annál erősebben torpant meg a Pick. Támadásban pontatlan lett a játék, így könnyű gólokat dob a Veszprém- Lékai újabb ziccerével már csak három a különbség.

27-24

51. perc:

Strlek és Nagy László két gólja után Jonas Kallman kap két percet, így tulajdonképpen 4 percig folyamatosan emberhátrányban van a Pick. Ez Bodót egyáltalán nem zavarta második gólja megszerzésében. A veszprémieknél Nagy László vette a hátára a csapatot, hatodik gólját lövi. Egyelőre tudja tartani a 4-5 gólos különbséget a Szeged, de még mindig nem jelenthetjük ki, hogy eldőlt a meccs. Blagotinsek megy ki 2 percre- legalább lesz ideje átcserélni a mezét, aminek a dekoltázsa mélyebb lett egy szegedi kéznek köszönhetően. Gaber első góljával nyitott az utolsó 10 perc.

26-21

48. perc:

Sterbik irigyelte meg Alilovic bravúrjait, be is mutat néhányat. A szegediek 6 perces gólcsendjét Maqueda töri meg, majd a Bánhidi kap pirosat, miután Gaberrel közös erővel földre vitték Nenadicot. A visszajátszás alapján jogos volt a piros lap, a szegedi beálló a kezét húzta a szerb irányítónak. A megítélt hétméterest Alilovic kivédte, majd Bodó lőtte meg első gólját.

24-18

44. perc:

Alilovic újabb védése most Nenadic lövésének útját állta, de Gajic hetesével szemben tehetetlen volt. Bodó Richárd is pályán, első lövése a blokkról pattant a kapu mögé. A szegedi védekezéssel továbbra sem tud mit kezdeni a Veszprém, Bodó lopott labdát, majd rohanás helyett nagyon rutinosan megállt és lassított. Sterbik visszajött Mikler helyett és rögtön megfogta Bombac lövését. Majd Strlek lőtt gólt, Juan Carlos Pastor pedig időt kért- kritikus szakasz jön, ha a hajrára marad a szegedi előny, akkor... na de majd akkor.

22-18

41. perc:

Kiegészült a Veszprém- Nillson és Strlek szűkíti a különbséget, majd Bánhidi lő egy olyan gólt, amire a világ összes beállója azt mondaná: "Én is ilyet akarok dobni!". Tegyük hozzá, parádés bejátszást kapott. A túloldalon Blagotinsek lőtt gólt.

22-16

37. perc:

Terzic áll ki 2 percre, Alilovic két védése sokkolta a veszprémieket, pláne hogy az egyik után Sostaric, másik után Maqueda is betalált, sőt egy veszprémi kapufa után Sigurmannsson is üres kapus gólt szerzett. Kérdőjellel írjuk, mert sok van hátra, de hátha kiegyenesedik a végére: padlón a Veszprém?

21-13

34. perc:

Nagy László ott, Bombac itt. A szoros védekezést mindkét csapat "magával hozta" az első félidőből. Nem csoda, a meccs előtt mindkét edző kiemelte ennek fontosságát. Ha pedig hibázik valaki, jön a büntetés- Lékai és Gajic használt ki két szegedi hibát.

18-13

FÉLIDŐ: 17-10

30. perc:

Gajicé a 10. veszprémi gól, amit Blazevic kiállítása miatt emberelőnyből szerzett. Két-két hiba támadásban mindkét oldalon, majd az utolsó percet a szegediek támadása vezette be. Bombacot Blagotinsek emelődaruként rakta ki a hatosvonalról a kilencesre. Pastor időt kér, de csak az utolsó figurát kell átbeszélni a játékosaival. Az pedig Bombacra volt kihegyezve. A szlovén átlövő legszebb napjait idézően játszik, az ő gólja zárja a félidőt!

17-10

27. perc:

Újra kézilabda kis közjáték után. Balogh hetesének adott egy "pacsit" Mikler, de védeni nem tudta, majd Nillson törte meg a 7 perces veszprémi gólcsendet. Bombac ismét "megverte" a védőjét, majd egy Alilovic és Mikler védés került a statisztikákba. Spanyol percek következtek: Maqueda újra betalált, őt követte Canellas. David Davis másodszor hívta magához csapatát. Pastornak egyelőre semmi oka nem volt időt kérni. Támadásban és védekezésben is nagyon stabil a Szeged.

16-9

23. perc: Pattanásig feszült a hangulat a pályán és a kispadon. Manaszkov feje vérzett, ezt hevesen reklamálta- jelezve, hogy Blazevic volt érzése szerint a kelleténél keményebb. Többen összeszólalkoztak a két csapatból, Nenadics például a szegedi másodedzőnek, Marko Krivokapicsnak magyarázott igen hevesen. Majdnem összeugrottak a felek. Itt a kérdéses jelenet:

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/712147672536257/

22. perc:

Alilovic átmentette a Plock ellen látott formáját, Nillson fordult be beállóban, de a horvát kapus védett, majd a másik kapunál Canellas nem hibázott, már négy a szegedi előny! Alilovic hetedik és nyolcadik védése sokkolta a veszprémi tábort. Az érzés ismerős- tavaly még a szegedieket sokkolta Mirko. A Veszprém kapujában váltás jött Mikler Sterbik helyett.

12-8

19. perc:

Egy fokkal talán nyugodtabb a Pick, így koncentráltabban kevesebb hibával játszik. Sigurmannsson a kimaradt hetest szélső góllal javította, ezzel már három volt a szegedi előny. Egy hosszúra nyúlt, már-már passzív veszprémi támadás után Ilics talált a kapuba. Bánhidi a darálóban földre került, újabb hetes. Balogh Zsolt jött és Sterbiket úgy megtáncoltatta mint esküvőn a menyasszonyt szokás, majd a kapu jobb oldalába lőtt.

11-8

15. perc:

A Veszprém is belehibázott, Alilovic indított és Sosotaric mesés csavarral tekert a kapuba Sterbik mellett. Nenadics egyenlített ugyan, de Maqueda egymás után kétszer is eredményes volt. A spanyol légiós remekül kezdett. Nem maradt sokáig kettő az előny, Lékai betörés góljával zárkóztak a bakonyiak. Sigurmannsson büntetőjét Sterbik védte, de hibázott a Veszprém, nem úgy Maqueda. Harmadik gólját dobta sorozatban. Időt is kért a David Davis a veszprémi kispadon.

9-7

12. perc:

Nagy László keze sül rendesen! Harmadik góljával ismét egyenlő a meccs, ráadásul Bombac egy ziccert durrantott fölé. Kár érte, az ilyen hibák döntőek lehetnek.

5-5

10. perc:

Egy-egy bravúros védés már ott van Sterbik és Alilovic neve mellett is, Bombac pedig duplázott egy parádés betörés után. Mindkét csapat szorosan és nagyon szigorúan védekezik, ahogy néhány hete a bajnoki meccsükön is. Alilovic újabb védése után egy lerohanás végén Sostaric talált a kapuba, először kettő a különbség- igaz nem sokáig, mert Nagy László átlövésből egyenlített.

5-4

6. perc:

Maqueda nem csak az első gólt szerezte, övé az első két perc is, Gajic pedig az első duplázó- hétméteresből vette Alilovic kapuját. A játékvezetők igyekeznek elejét venni a túlzott keménykedésnek, Terzic is kapott egy 2 percet, a Veszprém pedig egy gólt hetesből. Sigurmannsson lövésébe Sterbik beleért, de fogni nem tudta.

3-3

3. perc:

A Szeged kezdte a játékot, Maqueda átlövéséből született az első gól, amit a túloldalon Nagy László egyenlített. Érezhetően feszült mindkét csapat. Döntő lehet ki nyugszik meg hamarabb. Egy szegedi technikai hiba után Gajic lőtt gólt, majd Bombac egyenlített.

2-2

15:55:

A bemutatás elkezdődött- a kezdő sípszóig van ideje megnézni videónkat, amit a szegedi szurkolók bevonulásáról készítettünk. https://www.facebook.com/szegedma/videos/1228008490715435/  

15:46:JonasKällman a 16. játékos a jegyzőkönyvbe- a csapatkapitány utoljára a Veszprém elleni bajnokin játszott, azóta a hátsérülése miatt pihent.

15:45:

Mindkét csapat szurkolói a lelátón vannak már. Sokan megnézték a bronzmeccset is, ami a vártnál talán szorosabb volt. A Dabas egészen a hajráig vezetett, de ott "elfogytak" és a Balatonfüred 21-20-ra nyert hatalmas csatában. A bronzérmek átadása óta pedig megy a hangpárbaj a két döntős szurkolótábor között.

15:35:

Megérkeztek az összeállítások. A szegedi keretben ott van Dimitrij Zsitnyikov, aki tegnap kisebb sérülése miatt pihent- Pedro maradt ki. Egyelőre még kérdés, hogy kit ír be a szakmai stáb az utolsó helyre, a hátsérüléssel bajlódóJonasKällman ott melegít a többiekkel, de csak a kezdés előtt derül ki, hogy Ő vagy Stefan Sunajko játszik majd a döntőben.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.