Közélet

Kuka lángolt a Székely soron – visszatérő jelenséggel küzdenek a környékbeliek

Kuka lángolt a Székely soron – visszatérő jelenséggel küzdenek a környékbeliek

2019. április 24., szerda
Kuka lángolt a Székely soron – visszatérő jelenséggel küzdenek a környékbeliek

Sorozatos gyújtogatás áldozata a Székely soron található szemétgyűjtő edény. A kukát az utóbbi hetekben másodszor gyújtották fel szerdán hajnalban, a környéken lakók tehetetlenek.

"Elkeserítő, hogy ez egyre gyakrabban megtörténik" – mondta egy, a Székely soron élő asszony. "Semmi értelme nincs ennek, felháborít és bosszant, hogy valaki erre időt és energiát pazarol. Mert amikor valaki így pusztít, akkor az színtiszta pazarlás" – rázta a fejét.

Napokig nem tüntették el a hetekkel ezelőtti maradványt.

Olvasónk azután küldött fotót a szerdára virradó éjjel, hogy rövid időn belül másodszor gyújtotta fel valaki a szeméttároló edényt a Székely soron.

"Ismét felgyújtották a Székely sori szemetest. A lakók most már teljesen ki vannak készülve, ahogy én is" – írta a kislányát egyedül nevelő édesanya.

A szerkesztőségünknek címzett korábbi levél alapján kiderül, hogy a kiégett, majd a tűz eloltása után ott hagyott szeméttároló edényt napokig kellett kerülgetniük az ott lakóknak. "Hogyne emlékeznénk rá. Napokig nem zavarta senki szemét" – idézte fel egy környékbeli nyugdíjas. "Nemcsak a tett az, ami miatt felidegesíti magát az ember, hanem az is, hogy napokon át lehet ott hagyni, hadd nézze aki akarja. Annak az udvarára meg az utcájába szállítanám az ilyen hulladékot, aki felgyújtja és aki nem szállítja el az összeégett szemetest, hogy osszák el maguk közt" – kommentálta az esetet.

A szemetes azután, hogy a tűz martalékává vált szerdán.

"Tehetetlenek vagyunk. Ész nélkül senki sem fog kiülni az utcára éjnek évadján, hogy megakadályozza a gyújtogatást. Kénytelenek vagyunk eltűrni, elviselni ezt a tarthatatlan állapotot" – mondta a Székely soron lakó Zsikó Erzsébet. "Nem vagyok kárörvendő típus, de kívánom, hogy aki sorozatosan ezt műveli, az járjon ugyanígy, tapasztalja meg milyen az, amikor ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerül" – jelentette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.