Sport

Kötelezőt kell hoznia a Szedeáknak

Kötelezőt kell hoznia a Szedeáknak

2019. április 20., szombat
Kötelezőt kell hoznia a Szedeáknak

A Naturtex-SZTE-Szedeák a TF Budapest otthonában lép pályára szombaton az NB I. A-csoportjának alsóházában. Kerpel-Fronius Gáspár szerint bizonyítania kell csapatának, hogy képesek idegenben nyerni.

Habár legyőzte a Szedeák az Alba Fehérvárt szerdán, a Kaposvár győzni tudott a TF Budapest ellen, ezért most már biztos, hogy a Szedeák játssza a play-outot a fővárosi csapat ellen. Az Alba elleni siker új lendületet adhat a szegedieknek, ugyanis 70 pont alatt tudták tartani a FIBA Európa Kupában rájátszásba kerülő fehérváriakat. A 75–68-ra záródó mérkőzésen Andjelko Mandics, a szegediek vezetőedzője elégedett volt csapata védekezésével, de támadásban még van hova fejlődniük – mondta a Hunbasket.hu-nak.

Büntetőből csak 45 százalékkal voltak eredményesek a Szedeák játékosai, Marko Boltics öt kísérletből egyet tudott bedobni. Ennek ellenére a szerb irányító 9 gólpasszt osztott ki, ezzel a támadás motorja volt 40 perc alatt. A festékből már 75 százalékos hatékonysággal dobtak a szegediek. A meccs legjobbja Aleksandar Ponjavic volt, aki egy 18 pontos és 10 lepattanós dupla-duplával segítette a hazaiakat a győzelemhez, ráadásul négy tripla kísérletéből kettőt be is vágott. A TF Budapest három meccses hazai széria előtt áll azután, hogy idegenben kikaptak a Kaposvár ellen 86–81-re. Ales Papan, a fővárosiak edzője a mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy a lényeges összecsapások csak ezután következnek. Kerpel-Fronius Gáspár a Szedeák hivatalos weboldalának nyilatkozott. "Muszáj lesz ott nyernünk. Be kell bizonyítanunk magunknak is, hogy képesek vagyunk ott nyerni. Szerintem erre minden esélyünk megvan, javuló formát hoz a csapat" – utalt arra, hogy európai porondon sikeres alsóházi riválisukat tudták megverni a héten.

Kiemelt képünk archív.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.