Sport

Van még innen visszaút? - Nyolc góllal kikapott a Pick Szkopjéban

Van még innen visszaút? - Nyolc góllal kikapott a Pick Szkopjéban

2019. április 25., csütörtök
Van még innen visszaút? - Nyolc góllal kikapott a Pick Szkopjéban

A MOL-Pick Szeged 31-23-as vereséget szenvedett az észak-macedón HC Vardar Szkopje otthonában a Velux EHF Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés HC Vardar Szkopje-MOL-PICK Szeged 31-23 (14-12)

Szkopje, Jane Sandaski Aréna, 6000 néző. Vezette: Badura, Ondogrecula (szlovákok).

Vardar:

Miloszavljev -Skube 6,Siskarjov, Kristopans 8, Kalarash,R. Ferreira 3,Gyibirov 4.

Csere:

Ghedbane (kapus), Ig. Karacic 8, Cupic 1/1, Sztojlov, Gorbok 1. Vezetőedző: Roberto García Parrondo.

MOL-PICK Szeged:

Alilovic - Sostaric 2, Maqueda 2, Bombac 3, Bánhidi 5, Zsitnyikov, Källman 3.

Csere:

Sego (kapus), Blazevic, Canellas 1, Sigurmannsson 2/1, Gaber, Balogh 3/3, Bodó 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

6, ill. 10 perc.

Hétméteres:

4/1, ill. 6/4.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc:

Egy jelent amiben minden benne volt: Kristopans időn túli szabaddobása utat talált a kapuba, ezzel beállította a 31-23-as végeredményt.

60. perc:

Fél perccel a vége előtt hétmétereshez jutott a Szeged, melyet Sigurmannsson magabiztosan értékesített. 30-23. Időkérés.

59. perc:

Karacic átlövésénél tehetetlen volt Sego. Teljesen összeomlott a Szeged a hajrára. 30-22.

58. perc:

Dibirov a bal szélről volt eredményes, Milosavljev újabb lövést hárít. Extázisban tombol a csarnok, a szegedi szurkolók csalódottan nézik mindazt, ami a pályán zajlik. 29-22.

58. perc:

Bajra baj: Maquedát kiállították két percre.

57. perc:

Milosavljevet élteti a közönség, méghozzá joggal, hiszen a hazai hálőr ismét parádés bravúrt mutatott be Maqueda lövésénél. A túloldalon Karacic találatával már hat góllal vezet a Vardar. 28-22.

56. perc:

Kristopans góljára Pastor időkéréssel reagál. Öt perccel a vége előtt ötgólos az észak-macedón előny. 27-22.

55. perc:

Moraes úgy fordult be Blazevic mellől, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Bodó átlövését fölé tolta Milosavljev, 26-22.

54. perc:

Skube betörés után bevette Sego kapuját. A szlovén irányító a hatodik gólját szerezte a mérkőzésen. Bombac remek passzát követően Bánhidi talált be beállóból. 25-22.

53. perc:

Előbb Bánhidi lövését, majd Balogh hétméteresét hárította a hazaiak kapusa. Parrondo időt kért.

51. perc:

Moraes beállóból volt eredményes, Karacic kiharcolt egy hétméterest, melyet Alilovic bravúrral hárított. 24-21.

49. perc:

Skube kiállítása miatt emberhátrányban támadott és szerzett gólt a Vardar, közben Gabert is kiküldték a játékvezetők. A másik ex-szegedi, Gorbok góljára Bodó egyből válaszolt. 23-21.

47. perc:

Skube Bombac és Blazevic között kiharcolt egy büntetőt, de az Alilovic kivédte, a kipattanót pedig Canellas egy látványos tigrisbukfenccel begyűjtötte, így támadást vezethetett a Szeged, mely végén Sostaric felhozta egy gólra a MOL-Pick Szegedet. 21-20.

46. perc:

Sego védésének köszönhetően maradt a három gólos különbség. Sőt, Balogh hétméteresével feljött kettőre a Szeged. 21-19.

44. perc:

Sostaric belülvédekezett, a hétméterest Cupic határozottan bevágta. Bodó a túloldalon elszorta a labdát, a kontrából gólt szereztek a hazaik. Ricsi mentségére szóljon, hogy azonnal gólt szerzett a másik oldalon. 21-18.

43. perc:

Kristopans előbb Segoba, majd a keresztlécre dobta a labdát, a gyors ellentámadás végén Kallman betalált a bal szélről. Skube góljára Bánhidi azonnal válaszolt. 19-17.

41. perc:

Továbbra sem találják a szegediek Kristopans ellenszerét, a lett játékos ismét könnyedén szerzett gólt középről. 18-15.

39. perc:

Sostaric remek indítását követően Kallmann ziccerből bevette a szkopjei kaput. Maqueda góljával megint feljött két gólra a Szeged. 17-15.

38. perc:

Bodó átlövése a keresztlécen csattant, közben Milosavljev továbbhergeli a közönséget, amely talpon állva tapsolja kedvenceit.

36. perc:

Skubera megint nem lépett ki a szegedi védelem, így talpról könnyedén átlőtte a falat. 17-13.

35. perc:

Hiába zárkózott fel ismét két gólra a Szeged, Skube azonnal visszaállította a három gólos differenciát. 16-13.

33. perc:

Gaber ráncigálta meg Kristopanst, a játékvezető két percre kiküldte a szlovén beállót. A lett óriás ezt követően ugyan betalált, de belemenés miatt nem adták meg a gólt.

31. perc:

Sego egy remek védéssel mutatkozott be a szegedi kapuban. Skube jól játszotta meg Dibirovot a bal szélen, aki a kiszorított szög ellenére nem hibázott. A túloldalon Milosavljev tovább parádézik. 15-12.

Az első félidő statisztikája:

 

Félidő: 14-12

30. perc:

Micsoda gól! Balogh és Siugurmannsson egy remek kínai figurával zárta a félidőt, így a szünetben 14-12 áll a szkopjei aréna eredményjelzőjén.

30. perc:

Megint csak Kristopans volt az akire nem figyeltek a szegediek, a túloldalon Bánhidi beállóból szétforgácsolta a kapufát, az ellentámadás végén Karacic Sostaric mellől visszaállította a három gólos differenciát. Sajnos jót tett az időkérés a hazaiaknak.

29. perc:

Canellas remek csellel nyitott magának folyosót, majd középről bevetődve betalált. 12-11, Parrondo időt kért.

28. perc:

Bánhdi megmentett egy elveszettnek tűnt labdát, majd ellentmondás nem tűrően bevágta a kapuba, ezzel két gólra zárkózott a Szeged. 12-10

26. perc:

Bánhidi lövését Milosavljev hárította, a kipattanót pedig Dibirov elcsente Balogh-tól, majd ziccerben a keresztlécre dobta a labdát. A túloldalon Skube belecsapott Bánhidi arcába, ezért két perces kiállításban részesült. 12-9.

24. perc:

Kristopans továbbra is a hazaiak egyik legjobbja, ezúttal átlövésből volt eredményes. Bodó és Bánhidi remek összjátéka után 12-9-re módosult az állás.

23. perc:

Skube remekül játszotta meg Dibirovot, aki kiszorított szögből ezúttal mellé pattintotta a labdát. A túloldalon Milosavljev óriásit védett Sostaric próbálkozásánál, de végül Bombac bekotorta a labdát. 11-8.

22. perc:

Kallman próbálkozott a bal szélről, Milosavljev azonban bravúrral hárított. Karacic átlövéseire továbbra sincs meg az ellenszer. 11-6.

19. perc:

Alilovic hétméterest fogott, de sokéig nem örülhettünk ennek, hiszen a következő azai támadás végén Dibirov végigrobogott a pályán és kihasználta az előtte adódó ziccert. 10-6.

17. perc:

Lassítja a támadását a Vardar emberhátrányban, passzívig viszik, Alilovic védett, indulhat a Szeged, de Balogh hibázott. Rossz periódusban van a Szeged, szerencsére a Szkopje sem pontos. A lett óriás Kristopans gólja után egy szép szegedi támadás, Bánhidi is betalál. 9-6

15. perc:

Az időkérés után Skube robog végig a pályán és dobott egy ziccert. Egy éve mennyire örültünk egy ilyennek, most bosszankodunk. Kalarast kiállították 2 percre. Jön Bodó először a meccsen, kiharcol egy hetest. Balogh bedobja, 6 perc után dobott gólt a Szeged. 8-5

14. perc:

Maqueda lőtt fölé, de szabaddobást kapott. Hosszan támadott a Szeged, de nem sikerült a kapuba találni. Nem úgy a másik oldalon, Karacic lövése a hosszúban kötött, ki. Joggal bosszús a védőkre Alilovic. Juan Carlos Pastor időt kért- van oka rá. 7-4

12. perc:

Zsitnyikov átlövése fölé szállt, egyelőre nem találja a fogást a Vardar védelmén a Szeged. Karacic góljával már kétgólos a macedón előny, ráadásul Bánhidit összeszedte második kétperces kiállítását. 6-4.

10. perc:

A szegedi csapatkapitány, Kallman góljával ismét egyenlő volt az állás, de nem sokáig, mert Kristopans átlövését Alilovic nem tudta kiszedni. 5-4.

7. perc

: Kristopans passzát követően Dibirov a kapufa segítségével bevette Alilovic kapuját. Maqueda bombájánál kisegítette a keresztléc a hazaiakat. Egyelőre középen erölteti a támadásokat Pick, Maqueda belemenése miatt elvették a labdát a Szegedtől, a túloldalon pedig Kalarash élt az előtte kínálkozó lehetőséggel 4-3. Először vezet a Vardar.

6. perc:

Okosan játszott az idővel a Szeged, a végletekig elnyújtott támadás végén Bombac bejátszása után Gaber harcolt ki újabb hétméterest. A büntetőt Balogh magabiztosan értékesítette. 2-3

5. perc:

Maqueda átlövésével 2-1-re módosult az eredményt. A mérkőzés első sárga lapját Gaber kapta. Bánhidit kiállították két percre, Alilovic bravúrral hárított, Skube megtalálta a rést a szegedi falon és egalizált. 2-2.

3. perc:

A Bánhidi által kiharcolt hétméterest Sigurmannsson a kapufára lőtte. Az ellentámadás végén Karacic próbálkozott talpról, de a lövése mellé ment.

2. perc:

A szegediek kezdték a mérkőzést, Bombac betörésével meg is szerezték a vezetést. A túloldalon Kirpstopans válaszolt beállóból. 1-1.

19:55: Csordultig megtelt a 6000 férőhelyes aréna, elképesztő hangulat uralkodik a csarnokban! A szegedi játékosok óriási füttyszó közepette vonultak be a pályára - komoly lélektani hadviselést folytatnak az észak-macedón fanatikusok.

19:45:

A mérkőzést megelőzően a molcsapat.hu fondorlatos villámkérdésekkel mérte fel, hogy a szegedi játékosok mennyire készültek fel soron következő riválisukból.

19:30: Mint ismeretes, a mérkőzésre azért ma kerül sor, mert a Vardar Szkopje az ortodox húsvét miatt nem akart hétvégén meccset rendezni. A csütörtök esti időpont ellenére megközelítőleg hetven-nyolcvan szegedi fanatikus kísérte el a csapatot az észak-macedón fővárosba.19:20: Nagy szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat a Szkopjéból, a Jane Sandanski Arénából, ahol hamarosan elkezdődik az észak-macedón bajnok HC Vardar Szkopje és a magyar bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged összecsapása a VELUX EHF Férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Szeged és a Vardar Szkopje eddig nyolc tétmeccset játszott egymással, két döntetlen és öt vereség mellett a Tisza-partiak mindössze egyszer diadalmaskodtak, még 2004-ben. Az előző idény csoportkörében a csongrádi megyeszékhelyen 26-26-os döntetlen, a macedón fővárosban pedig 34-30-as hazai siker született.

Juan Carlos Pastor ma délelőtt átmozgató edzést vezényelt a játékosainak. Bánhidi Bence, a szegediek beállója a tréninget követően elárulta, mi a csapat célja a mai mérkőzésen.

- Azt gondolom, hogy jól felkészültünk és mindenki várja már a mérkőzést. Azért jöttünk, hogy nyerjünk ez nem is kérdés, hiszen szeretnénk megvalósítani az álmainkat – fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.