Gazdaság

Hatékonyabb lett az országos jégkármérséklő-rendszer

Hatékonyabb lett az országos jégkármérséklő-rendszer

2019. április 17., szerda
Hatékonyabb lett az országos jégkármérséklő-rendszer

Több szempontból fejlesztették, így hatékonyabbá vált a hétfőn beüzemelt országos jégkármérséklő-rendszer - mondta Darabos Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

A változtatások után a rendszer belső folyamatai hatékonyabbá váltak, ezáltal sokkal automatizáltabban jutnak el az üzenetek a kezelőkhöz, és az agrárgazdasági kamara is több információt kap arról, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) milyen alapon ad ki riasztást - tudatta a főigazgató. Hangsúlyozta: az adatok szerint a rendszer meghozta a várt eredményeket, és arányaiban jelentős mértékben csökkentette a jég okozta károkat az ország területén. A tavalyi tapasztalatok szerint már április második felében jégesővel kell számolni, ezért a lehetséges károk elhárítása érdekében a szokottnál két héttel hamarabb üzemelték be az országos jégkármérséklő-rendszert - fűzte hozzá Darabos Tamás.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.