Közélet

Emlékhelyekre látogattak a versenygyőztes szegedi fiatalok

Emlékhelyekre látogattak a versenygyőztes szegedi fiatalok

2019. április 29., hétfő
Emlékhelyekre látogattak a versenygyőztes szegedi fiatalok
Még februárban, a Kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából hirdetett történelmi vetélkedőt a Csongrád Megyei Kormányhivatal középiskolásoknak, "Pártkontroll Pol Pot megyében" címmel. A győztes csapat nemrég vett részt az első helyezésért járó budapesti jutalomúton, ahová elkísérte őket dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott is.

A kommunizmus magyarországi időszakáról, különösen a Csongrád megyei eseményekről szóló, kétfordulós versenyben idén a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium háromfős csapata bizonyult a legjobbnak. A győzteseknek járó nyeremény egy budapesti kirándulás volt, amelynek során a fiatalok a Csongrád Megyei Kormányhivatal jóvoltából ellátogattak három, a korszakkal és hazánk államiságának múltjával kapcsolatos kiállítóhelyre. Először a rákoskeresztúri köztemető Nemzeti Gyászparkká alakított 298, 300, és 301-es parcelláiban vettek részt rendhagyó történelem órán, majd lerótták kegyeletüket a politikai okokból kivégzett áldozatok sírjai, emlékművei előtt. A diákok a kormánymegbízottal közösen koszorút helyeztek el az ’56-os forradalom fiatal mártírja, az idén éppen60 esztendővel ezelőtt kivégzett Mansfeld Péter sírjánál. A program az Országgyűlési Múzeumban folytatódott, ahol a Magyar törvényhozás ezer éve című kiállítást tekintették meg, majd a Terror Háza Múzeumban vettek részt tárlatvezetéssel egybekötött látogatáson. (Forrás:Csongrád Megyei Kormányhivatal)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.