Közélet

1 ember ugrott csütörtökön a Tiszába, 21 ember mentette

1 ember ugrott csütörtökön a Tiszába, 21 ember mentette

2019. április 19., péntek
1 ember ugrott csütörtökön a Tiszába, 21 ember mentette

Ahogy azt tegnap megírtuk, tegnap késő délután egy nő ugrott a Tiszába a Belvárosi hídról. ASzegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat részletesen leírta, hogy mit kellett tenniük egy sikeres mentésért.

A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat a bejelentést csütörtökön háromnegyed 5-kor kapták, 11 perccel később már a kikötőben voltak az addig már előkészített mentőhajó járó motorral várta a őket. "A kikötőben Kipper György kikötő tulajdonos éppen oktatást tartott, akit megkértünk, hogy hozza vonulás képes állapotba a mentőhajónkat mire odaérünk."- írta facebook bejegyzésébenSeller András. Mire a helyszínre értek, a vízirendészek már biztosították a helyszínt, így amikor a tűzoltók segítségét elutasítva a vízbe ugrott a fiatal nő, azonnal cselekedni tudtak és kimentették a vízből. A bejegyzés nem elsősorban azért született, hogy ezzel lájkokat vadásszanak munkájukért, a legfontosabb oka ez volt Seller szerint:

"Nem tudjuk mi volt a fiatal nő tettének kiváltó oka, de a hasonló cselekedetet végrehajtani kívánóknak leírjuk, mennyi személyt és technikát kötött le ez az ugrás."
A hídon 1 db tűzoltó gépjármű f ecskendő szer 6 fő tűzoltó 1 db tűzoltó létraszer 2 fő tűzoltó 2 db rendőrségi járőr gépkocsi - híd lezárás 4 fő rendőr A rakparton 1 db mentő gépkocsi 3 fő mentő személyzet 1 db rendőrségi járőr gépkocsi 2 fő rendőr A vízen 1 db rendőrségi járőrhajó 2 fő vízirendőr 1 db mentőmotoros 2 fő vízimentő
Összegzés: 8 db jármű 21 fő tűzoltó, rendőr, mentős és vízimentő
"És legyen itt a leglényegesebb, mert a felsorolt technika azért van és személyek azért dolgoznek, hogy ilyen és ehhez hasonló helyzeteket megoldjanak. Azonban az a több száz személy, aki a beavatkozás idejére kényszer szemlélője kellet lennie a beavatkozásnak azért mert a mentés idejére le kellett zárni a hidat, nem saját akaratukból szakították meg utazásukat és ezzel maguknak vagy másoknak kellemetlenséget okozva."- jegyezte meg a vízimentő.
Fotó: szegeder.hu Hogy egy egy ilyen döntéssel mekkora tragédia okozható, azt a bejegyzés utolsó mondata teszi világossá:
Szegeden ezzel a mentéssel párhuzamosan két tűzesetnél voltak a tűzoltók és szerencse, hogy nem volt egy harmadik tűzeset, mert ott hiányzott volna egy tűzoltó fecskendő míg másik városból nem érkeztek volna meg tűzoltóegységek.
Itt olvashatja el a teljes bejegyzést: https://www.facebook.com/szvtsz/posts/1861601677274922 Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Borítókép: szegeder.hu  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.