Politika

Szomorú: Szeged messze az országos átlag alatt teljesít

Szomorú: Szeged messze az országos átlag alatt teljesít

2019. március 6., szerda
Szomorú: Szeged messze az országos átlag alatt teljesít

Már Nyíregyháza is előzi Szegedet, Kecskemétről nem is beszélve. Tápai Péter, a Fidesz szegedi alapszervezetének elnökségi tagja emiatt sajtótájékoztatót tartott a Széchenyi téren. Tápai az eseményen elmondta, hogy az egy főre jutó helyi iparűzési adóbevételeket tekintve Szeged messze az országos átlag alatt teljesít. Szerinte ez egy újabb bizonyíték arra, hogy Botka László polgármester, és a szocialista városvezetés megbukott.

- Botka László polgármester szerint 2018-ban nőttek a város adóbevételei. Ha viszont

az egy főre jutó helyi adóbevételeket nézzük, akkor Szeged messze az országos átlag alatt teljesített

– kezdte a sajtótájékoztatót Tápai Péter, a Fidesz szegedi alapszervezetének elnökségi tagja.

Előny, hogy nincs nagyipar?

Korábban megírtuk,

hogy Botka László szerint előny, hogy Szegeden nincs nagyipar. A polgármester úgy véli, hogyha nincsenek nagy multik, akkor csődbe sem tudnak menni Szegeden, így pedig senki nem veszítheti el az állását.

Tápai az eseményen elmondta, számszerűsítve,

Szegeden tavaly 62 ezer forint iparűzési adóbevétel jutott egy főre, míg a Szegednél jóval kisebb Nyíregyházán ez az összeg 68 ezer forint volt. Kecskeméten – ahol Szegeddel ellentétben nem 2, hanem csak 1,6 százalékos az iparűzési adó - 85 ezer forint jutott egy főre.

Érdekesség, hogy Székesfehérvár 164 ezer forinttal, míg Győr 172 ezer forinttal szerepel ezen a listán. - Ez egyértelműen azt mutatja, hogy Botka László és csapata megbukott a gazdaságpolitika terén, és nem alkalmas a város vezetésére – jelentette ki Tápai. Hozzátette,

a hármashatár közelségéből adódóan és az egyetem kulturális és tudományos potenciája révén Szeged komoly lehetőséggel rendelkezik, ezeket azonban a városvezetés nem használja ki.

A magyar kormány iparosít - Szeged nem!

- Az Orbán-kormány újraiparosítási törekvéseinek köszönhetően,

2010 óta 1200 milliárd forint működő tőke áramlott be hazánkba, és ezzel Szeged város gyakorlatilag egyáltalán nem tudott élni.

Ha belegondolunk, hogy

a napokban a Lufthansa Miskolcon létesített összeszerelő üzemet

, vagy ha a

debreceni BMW beruházásra

gondolunk, akkor különösképpen fájdalmas, hogy a szegedi városvezetés nem törekedett arra, hogy idehozzon egy nagyipari beruházást, ahol a szegediek és a környékbeliek dolgozhatnának versenyképes fizetésekért – fogalmazott. Tápai a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy a Fidesz szegedi alapszervezete úgy döntött, hogy ezeket a tényeket bemutatja a város lakóinak, és szórólap keretében minden háztartásba eljuttatja az információkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.