Sport

Szekszárdra utazik a Szeged-Grosics

Szekszárdra utazik a Szeged-Grosics

2019. március 9., szombat
Szekszárdra utazik a Szeged-Grosics

A Szeged-Grosics Akadémia Máté János büntetőjével 1–0-ra legyőzte a Pécsi MFC-t az NB III. Közép-csoportjának 17. fordulójában. Mivel a Szentlőrinc 2–2-es döntetlent játszott a Paks II. vendégeként, így a Szeged-Grosics egy pontra felzárkózott az éllovas mögé. Farkas Márkék vasárnap a Szekszárd otthonába látogatnak.

A Szeged-Grosics Akadémia már a 11. percben megszerezte a vezetést a Pécs ellen: Cigan kiharcolt egy büntetőt, amelyet Máté gólra váltott. A folytatásban több lehetőség is adódott Joao Janeiro csapata előtt, de nem született újabb gól. Ez a büntető elég volt a három ponthoz, így a Pakson döntetlent játszott Szentlőrincet egy pontra megközelítette a Szeged-Grosics Akadémia. – A szezonkezdet mindig nehéz, és ez most sem volt másképp. Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Attól függetlenül, hogy már az első negyedórában eldönthettük volna a meccset, alaposan megnehezítette a dolgunkat a Pécs – mondta megkeresésünkre Farkas Márk, a Szeged-Grosics csapatkapitánya, aki ezúttal a kispadról szemlélte a mérkőzést.

Farkas Márk a további összecsapásokat illetően hasonló forgatókönyvre számít. Fotó: Kovács Ferenc – Az összes hátralevő mérkőzésünk nehéz lesz, ugyanis ellenünk általában masszívan beállnak védekezni a csapatok. Elég frusztráló, amikor az ellenfél teljesen visszaáll a saját tizenhatosa elé, a mi védősorunk meg már a másik csapat térfelének a felénél járatja a labdát. Ugyanakkor meg kell oldanunk a feladatot, hiszen profi sportolók vagyunk – fogalmazott a 26 esztendős védő. A Szeged-Grosics vasárnap a tizenegyedik helyezett Szekszárd otthonába látogat. Van miért visszavágnia Joao Janeiro csapatának, ugyanis a Tolna megyei együttes ősszel 1–0-ra nyert Gyulán. – Ősszel egy kontratámadásból szerzett góllal legyőzött bennünket a Szekszárd. Azt a mérkőzést is végig domináltuk, ebből a szempontból most is hasonló meccsre számítok. Bízom benne, hogy sikerül a mérkőzés elején betalálnunk, mert az nagyban megkönnyítené a dolgunkat – osztotta meg velünk az elvárásait Farkas. Az éllovas Szentlőrinc

az előző fordulóban a SZEOL-lal 0–0-s döntetlent játszó Budapest Honvéd II.

otthonában vizitál a hétvégén.

A bajnokság állása:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.