Hírzóna

Szegedi időseket figyelmeztettek az unokázós csalókra

Szegedi időseket figyelmeztettek az unokázós csalókra

2019. március 21., csütörtök
Szegedi időseket figyelmeztettek az unokázós csalókra

Kifejezetten az idősek a célpontjai olyan csalási formáknak, amelyek veszélyeire a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya vagyonvédelmi és szezonális prevenciós programokkal hívja fel a figyelmet.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Társulata „Vigyázat Csalók” címmel tartott bűnmegelőzési témájú előadást március 20-án Szegeden a Senior Centerben. A mintegy száz időskorú résztvevőnek játszott darab az áldozattá válás veszélyeit mutatta be humoros, élményszerű formában. A színdarabot követően - a Házhoz megyünk országos vagyonvédelmi program feladatmeghatározásával összhangban - a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya aktuális vagyonvédelmi témájú előadást tartott, melynek keretében számos olyan csalási formára hívta fel a figyelmet, amelyet főként nyugdíjas korúak sérelmére követnek el. Kiemelték az úgynevezett „unokázós” csalásokat, melynek lényege, hogy az elkövetők többnyire az éjszakai órákban, unokájuknak vagy egyéb közeli hozzátartozójuknak kiadva magukat hívják fel telefonon az idős embereket és balesetre vagy tartozásra hivatkozva csalnak ki tőlük készpénzt vagy pénzzé tehető értéktárgyakat. Az előadás végén bűnmegelőzési kvíz játékban vehettek részt a jelenlévők. A helyesen válaszolók értékes ajándékokkal térhettek haza. A program a „Pusztán hatan – Újratöltve”, avagy hat megye rendőrségi összefogása az alföldi külterületen és tanyákon élők biztonságáért hatmegyés, BM NBT által támogatott pályázat keretén belül valósulhatott meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.