/

Száll a por mindenhol: négy hónapos csúszásban az újszegedi csatornaberuházás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Beigazolódott olvasónk félelme az újszegedi, a helyiek által feleslegesnek tartott csapadékelvezető csatornaberuházás miatt: télen a sár, most a mérhetetlen por keseríti meg az érintett utcák lakóinak életét, az életerős fákat pedig már régen kipusztították, ezt akkor meg is írtuk olvasóinknak. A beruházás jelenleg négy hónapos csúszásban van, a munkások hol levonulnak, hol megérkeznek, teljesen esetleges a munkavégzés, csak a disznóól örök a környéken – írta a SzegedMa-nak az egyik helybéli, aki fotókat is küldött portálunknak.

Ez sem készült el időre – sommázhatnánk az újszegedi csapadékvíz-elvezető beruházást. A pár utcát érintő, összesen 950 millió forintba kerülő fejlesztés kaotikus állapotot mutat ma is, az utcák hónapok óta vannak feltúrva.

“Mindenfelé építési törmelék, szétvert járdasziget-darabok, vízelvezető műtárgyak, hatalmas, olykor a forgalmat is akadályozó gépek, csövek, járdaelemek hevernek az utcákban, és az érintett utcák olyan porosak, amilyennek én még nem láttam őket, mióta ide költöztünk. Azért választottuk ezt a nyugodt, csendes, kertvárosi közeget, mert itt tiszta a levegő, jó a gyerekeknek, de ha mostanában szél van, akkor olyan por száll, mint a sivatagban” – írta olvasói levélben olvasónk, aki képeket is mellékelt az elfuserált beruházásról, ami négy hónapos csúszásban van jelenleg.

Olvasónk azt is írta, “a munkások jelenléte teljesen esetleges, hol itt vannak, hol levonulnak, de folyamatos munkavégzés az nincsen, ha éppen átmennek egy másik építési területre, akkor itt hagynak csapot-papot, az utcákon kerülgetni kell az építési elemeket”.

Mint ismert, korábban a SzegedMa írta meg: életerős, szép fákat irtottak ki az utcákban, és a pótlásukról nem gondoskodtak azóta sem.

Olvasónk akkor azt írta, ha ez a beruházás ebben a formában így marad, akkor télen sár lesz, tavasszal pedig por.

Olvasónk félelme a képek láttán beigazolódni látszik.

Íme, még további képek:

Előző sztori

101 évesen lett magyar állampolgár Ilona néni

Következő sztori

Elrendelte egy korábban szökésben lévő vádlott letartóztatását a Szegedi Ítélőtábla

Legutóbbi hasonló cikkek