Politika

Összeomlik a Jobbik Csongrádon

Összeomlik a Jobbik Csongrádon

2019. március 20., szerda
Összeomlik a Jobbik Csongrádon

Súlyos válságban a Jobbik Csongrád megyében. Makón már bezárt a bazár, visszaadták a főhadiszállásuk kulcsait. Hódmezővásárhelyen is viharfelhők tornyosulnak a helyi szervezet feje fölé. - olvasható a promenad.hu-n.

A vásárhelyi Jobbik gyakorlatilag életjelet sem ad magáról, szétesett, elveszítette karakterét, egész egyszerűen nincs mondanivalója. Emberemlékezet óta nem tartottak sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen, nem nyilvánultak meg helyi kérdésekben, nem szerveztek saját rendezvényt, nem tartottak önálló megemlékezést a nemzeti ünnepeken, és az online térben sincsenek jelen: a honlapjuk nem működik, Facebook-oldalukon alig van aktivitás. És Makón sem sokkal különb a helyzet, sőt, a pártszócső Makói Csípős is látványosan ellaposodott. -

olvasható a promenad.hu-n.

Lassan már a még megmaradt hívek számára sem lesz hol összetartást szervezni, hiszen a makói Jobbik-irodára nemrég lakat került, és információink szerint fennáll a veszélye, hogy vásárhelyi főhadiszállását is elveszítheti a Jobbik. A portál úgy tudja, ez a Rapcsák András utcai bérlemény ráadásul Hegedűs Lorántné alelnök nevén futott, aki nemrég kilépett a Jobbikból, miután végleg vállalhatatlanná vált számára a posztkommunista balliberális pártokkal való közösködés. A helyi szervezet vezetésénél érdeklődött a promenad.hu szerkesztősége, többek között arról, hogy valóban Hegedűsné volt-e a bérleti szerződés megkötője, és ha igen, akkor hogyan tovább. Azt is megkérdeztük, előfordulhat-e olyan helyzet, mint Makón, hogy a párt kénytelen felmondani az ingatlan bérleti szerződését, és nem lesz helyi irodája. (Amíg van vagy lesz, a párt súlyos anyagi helyzetében persze azt sem feltétlen tudni, ki állja majd a számlát…) „

A Jobbik országos vezetése annyira fontosnak tartja a hódmezővásárhelyi Jobbik munkáját és eredményeit, hogy mindenáron gondoskodni fog arról, hogy a városban tovább tudjon működni ahelyi Jobbik irodája”

– a promenad.hu megkeresésére mindössze ennyit reagált Dombi-Kiss László helyi elnök, ami minden bizonnyal nem tünteti el a ráncokat a szimpatizánsok homlokáról. Hiszen ezek szerint erősen kérdéses, hogy Makó után Hódmezővásárhelyen is fedél nélkül maradnak-e.

Fotó: Illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.