Sport

Fegyelmezett védekezés hozta a MOL-Pick győzelmét a Veszprém ellen

Fegyelmezett védekezés hozta a MOL-Pick győzelmét a Veszprém ellen

2019. március 17., vasárnap
Fegyelmezett védekezés hozta a MOL-Pick győzelmét a Veszprém ellen

Kifejezetten fizikális találkozón nyert a MOL-Pick Szeged a rivális Veszprém ellen. A kezdődobástól a végső dudaszóig kiélezett mérkőzésen csak a meccs végére tudott meglépni a Szeged, így tovább növelték előnyüket a férfi kézilabda NB I-ben.

60. perc:

Zsitnyikov tört be megállíthatatlanul, majd talált a hálóba. A soron következő támadásban Lékai zúgott a parkettre, a veszprémi irányító a karját fájlalta. A támadás Ilic góljával ért véget. Mahé harcol ki egy belemenést, amit vélhetően csak a bírók és a veszprémiek láttak. A könnyen jött labdát azonban könnyen el is veszítették, végül Balogh keze sült el. A kiélezett ponton David Davis kért időt 23–21-es állásnál. Ilic lövése a kapufán csattan, fontos labdabirtoklást hagyott kihasználatlanul a veszprémi csapat. Kallman kapta meg Naggyal a nyakán a labdát a hatos közelében, de a skandináv még ezzel a ballaszttal is gólt tudott szerezni. A három találatos előny nem tartott sokáig, 24–22-re zárkózott fel Ilic góljával a Veszprém. Bánhidi Blagotinseket lerázva szinte bebiztosította a szegedi győzelmet, majd Manaskov hibázott szélről. Fél perccel a lefújás előtt már vastapssal ünneplik a szegedi győzelmet a Pick-szurkolók. A dudaszó előtt Gajic szerzett még egy gyors gólt, így

a végeredmény 25–23, miközben a szegediek "Indul a busz!"-ozva üzennek az ősi riválisnak. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

55. perc:

Először védett Sego, Lékai távoli lövését lökte arrébb a hálóőr. Bánhidi villámgyors lefordulása gólt nem ért, de hetest sikerült kiharcolni. Sigurmansson állt a vonalhoz, de kapu mellé vágja a büntetőt. Kallman és Tonnesen összetűzésbe keveredett, a szegedi légiós hatására a bíró két percre állította ki a veszprémi játékost. Ezután Balogh szerzett óriási gólt, sikerült meglógnia a szegedieknek egy találattal 20–19-nél. Sego parádés! Manaskov büntetőjét fogta ki a kapus. Őt éltette a közönség. Sostaric eredményes ismét, a szlovén szélsőre nem talált ellenszert a Veszprém. Lékai ellen szabálytalankodott Blazevic, a hét méterest Mahé vállalta el, végül Sego fejéről pattant a labda a kapuba.

21–20-szal kezdődik a végjáték.

50. perc:

Nagy László bombájával újra egyenlítenek a veszprémiek, de nem tartott sokáig, hiszen Sigurmansson dobott egy gyors gólt a túloldalon. A szegediek nyitott védekezése nem bizonyult hatékonynak, Ilic szerzett gólt, majd Pastor kért időt 17–17-nél, ezután becserélte Segót. Az időkérés után Bombac szerzett fontos gólt ziccerből. Ilic gólja után Gaber került a földre, a szlovén másodpercekig a földön maradt. Zsitnyikov mozdította el a szegedieket, 19–18-ra módosult így az eredmény. Sego újra gólt kap, Lékai dobta be a horvát lábai között. Az utolsó tíz perc előtti szakasz záró mozzanata Mikler védése.

19–19.

45. perc:

Ilic lövését védi egészen közelről Alilovic, a horvát kapus kiérdemelte, hogy az ő nevét harsogja az egész csarnok. Sostaric találatával 16–13-ra módosult az eredmény. Mahé góljával kapaszkodtak a veszprémiek, majd kérdéses ítélet után a veszprémieké lett a labda, így Manaskov tudott kapura törni. Mindkét csapat támadása némileg leromlott, mintha fáradság jelei tűnnének fel, ami nem csoda azt figyelembe véve, hogy mennyi energiát fektet minden játékos a védelemre.

16–15.

40. perc:

Nenadic kótyavetyéli el ziccerét, nem tudta kezelni a labdát a szerb. Az aréna egy emberként skandálja, hogy "Szeged!", kritikus pontjához érkezett a mérkőzés. Sostaric tovább növeli az előnyt 15–12-nél, a publikum felrobbantja az Újszegedi Sportcsarnokot. Nagy László átlövésből szerez nagy gólt, a labda Alilovic lábai között jut a kapuba.

15–12.

35. perc:

A félidei kezdőben balátlövő poszton Bodó Richárd kezdett, ahogy az ebben a szezonban már megszokottnak számít. Az első támadásban ki is harcolnak a veszprémiek egy hetest, amit Manaskov dob be Alilovic mellett. Bánhidi az első támadásban bármilyen segítség nélkül a földre zuhant, bal könyökét fájlalta az átlövő a zuhanás után, de ez sem akadályozta meg abban, hogy a játékrész első szegedi gólját bedobja. Alilovic védése után Sostaric vitte bármilye ellenállás nélkül a labdát, így a félidőben először szerzett vezetést a szegedi csapat 12–11-nél. Maqueda azonban tovább növelte a szegediek előnyét az eddigi legnagyobbra, két gólósra. Manaskov szélről próbálja tartani a lépést a szegediekkel, Alilovic hatástalannak bizonyult ezúttal. A szélső a túloldalon Balogh Zsoltot állította meg, akit utána Terzic lökött le a földre, de a bírók nem vették észre. Egyre inkább megakasztották a szegedi labdamenetet az apró szabálytalanságok. Sigurmansson vet véget a Pick eddigi talán leghosszabb labdabirtoklásnak egy szélről bevert góllal.

14–12.

30. perc:

Nilsson góljával újra 7–8-ra módosult az eredmény, magabiztos előnyre egyik csapat sem tud szert tenni az elképesztően fizikális védekezés miatt, mely mindkét csapatot jellemzi. Ilic bemutatózik, levegőből elkapott labdát próbál meg tíz méterről a kapura tűzni, de Alilovic eszén nem járt túl. A szegedi hálóőr viszont nem járt szerencsével, Mahé kapufáról kipattanó labdáját értékesítette Manaskov. Gyorsan jött a szegedi válasz, Bánhidi rendezői balról vágja a hosszúba, Mikler még seprűvel sem tudta volna hárítani ezt a dobást. 9–9-nél okosan védekezett a Szeged, labdaszerzésüket gyors letámadásra használták, a ziccer végén pedig Sostaric volt eredményes. Alilovic bravúros védése után elcsenték a labdát a veszprémiek, a kialakult letámadást Gajic váltotta gólra. Maquedát Ilic állította meg az utolsó támadásban. 10–10-es állással fordulnak a csapatok.

25. perc:

Zsitnyikov gond nélkül vágott át a veszprémi falon, ám Mikler lábbal védett, a kipattanó azonban Sostaric kezében kötött ki. Tonnesen kétperces kiállítást kap, miután Maquedát a levegőből lökte a földre. A bírót a veszprémiek hülyézik, de lehet másik mérkőzést néznek. A korábbinál erőszakosabb veszprémi védelem sikerrel kerüli el az újabb szegedi gólszerzést. Nilssont senki sem védte, amikor a kapu előtt megkapta a labdát, melybe hiába kapott Alilovic, a hálóban landolt. Canellas keze sül el tarthatatlanul, Mikler nem tudott mit kezdeni a felé szálló bombával. Hiába lépett meg azonban a Pick 7–6-ra, Blagotinsek találatával újra egál. Canellas próbálkozott ismét, de akkora kapufa lett a vége, hogy még a labda is majdnem beletört. Kiélezett párharc várható a félidő végére.

7–7.

20. perc:

Nenadic dobását a ficakból hárítja Alilovic, aki önmagán kívüli állapotban védi a szegedi kaput. Kisebb szabálytalanságokkal akasztja meg a MOL-Pick a veszprémiek labdameneteit, Lékai Máté, a veszprémiek irányítóját legutóbb Canellas állította meg a hatos közelében. Már idejét sem tudni, mióta nem támadtak a szegediek, amikor Nenadic lövése a felső lécről pattan kis híján Föld körüli pályára. Higgadt, türelmes passzjátékkal igyekezett fogást találni a szegedi csapat, de a támadás végén Bombac mellé dobja. Tonnesent lökik el, majd Manaskov kerül a Maqueda-Gaber daráló közepére. A szélső csak sántikálva tudott visszaállni pozíciójába. A támadás Mahé góljával zárul.

6–5.

15. perc:

Kallman labdaszerzése után Lékai Máté rántja le a svéd játékost, a szegedi szurkolok kiállítást követelnek, de a játékvezetők nem értenek egyet. Zsitnyikov góljával először vezet a Pick 5–4-es állásnál. Nagy László betörése a kapu fölé pattan, de a bírók úgy látták, a kezébe kaptak a lövés pillanatában, a szabaddobás után Blazevic vitte le a földre ellenfelét, megint sokáig birtokolják a labdát a veszprémiek egészen addig, míg Kallman elcseni Mackovszek passzát, aki ziccerből szerzi meg a hatodik szegedi gólt. Az első félidő derekáig hatékonyan állították meg a veszprémi támadásokat a Pick játékosai.

10. perc:

Zsitnyikové a második szegedi találat, azonban maratoni hosszúságú támadás után Lékai góljával 2-3-ra módosul az állás. A szaggatott támadójáték során Bánhidi Bence harcolt ki hétméterest a 8. percben, melyet Sigurmansson értékesített. Nem örülhettek sokáig a szegediek az egálnak, hiszen a veszprémiek újra meglógtak egy góllal. Az első tízperc azonban Sostaric góljával zárul. 4–4.

5. perc:

Sostaric hibázik a mérkőzés első támadásában, a szélső dobását Mikler csúsztatta a kaputól távolra. Nagy László találata a meccs első gólja, betörés után értékesítette a helyzetet korábbi csapattársa, Alilovic ellen. Az első szegedi gólt Bombac szerezte, melynek hatására felrobbant a szegedi aréna. Az első öt perc alapján kimondottan fizikális játékkal lépett a pályára mindkét alakulat. 1-1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.