Sport

Márton Anita bronzérmes súlylökésben

Márton Anita bronzérmes súlylökésben

2019. március 3., vasárnap
Márton Anita bronzérmes súlylökésben

A súlylökő Márton Anita idei legjobbjával bronzérmet nyert a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

A címvédő békéscsabai versenyző - aki sérülés miatt fél évet kénytelen volt kihagyni - 18,05 métert dobott a pénteki selejtezőben, ezt már elsőre felülmúlta a döntőben, amikor 18,37 méterig lökte a súlygolyót. Majd 18,25 következett, harmadikra pedig kereken 19 métert ért el - amivel a harmadik helyre lépett előre. A magyar atlétika első világbajnokának utolsó három dobása is 18 méter fölötti volt: 18,68 és 18,45 méter, s 18,61-gyel zárt.A számot meglepetésre a bolgár Radoslava Mavrodieva nyerte 19,12 méterrel, mindössze egy centiméterrel előzte meg a nagy esélyes Christina Schwanitzot. A világ- és kétszeres Európa-bajnok német nehézatléta az ötödik sorozatig vezetett.

Glasgow, 2019. március 3.
A bronzérmes Márton Anita a nõi súlylökés eredményhirdetésén a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon az Emirates Arénában 2019. március 3-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

"Amiért jöttem, az sikerült: szerettem volna 19 méter körül lökni és érmet szerezni. Így, hogy sérülésből jöttem vissza, elégedett vagyok" - nyilatkozott az M4 Sportnak Márton Anita. A 30 éves versenyző hozzátette, megjósolta, hogy nagyon szoros lesz a verseny, az első három helyezett 12 centiméteren belül volt. "Nehéz volt újrakezdeni a sérülés után pszichésen is, ez az érem most nagy lökést ad majd a folytatáshoz" - fogalmazott Eperjesi László tanítványa. Márton Anita az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m - országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 m - ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19,48 m - ocs). Három éve ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m - ocs) és a szabadtéri Eb-n is, majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m - ocs). Tavaly előtt újabb fedett Eb-aranyat szerzett, a londoni szabadtéri vb-n pedig ezüstérmet nyert. Az elmúlt évben megszerezte a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét: a birminghami fedett vb-n 19,62 méteres országos csúccsal diadalmaskodott. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.