Politika

Kormánypártok: Ujhelyi István válaszoljon - A Szeviép pénzén újította fel a házát?

Kormánypártok: Ujhelyi István válaszoljon - A Szeviép pénzén újította fel a házát?

2019. március 20., szerda
Kormánypártok: Ujhelyi István válaszoljon - A Szeviép pénzén újította fel a házát?
Hírportálunkat a Szegedi Törvényszék P.20.616/2019/12. sz. ítéletével a következők közlésére kötelezteHelyreigazítás:„A 2019. március 20. napján megjelent cikkben: „Kormánypártok: Ujhelyi István válaszoljon – a Szeviép pénzén újította fel a házát?” című cikkünkben Nacsa Lőrinc KDNP frakció szóvivő alapján valótlanul híreszteltük, hogy a Szeviép 30-40 millió forint értékben újította fel dr. Ujhelyi István házát.”

A kormánypártok felszólítják Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselőt, aki előkelő helyen szerepel a párt EP- választási listáján, hogy haladéktalanul adjon választ a háza felújításával összefüggésben felmerülő kérdésekre.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán Budapesten újságíróknak azt mondta:

újabb korrupciós botrány szálai bontakoznak ki a szocialisták háza táján.

A politikus a kormánypártok véleményét tolmácsolva kifejtette: a szegedi botrányból már ismert Szeviép építőipari vállalat vezére azt vallotta, hogy mintegy 30-40 millió forint értékben újították fel Ujhelyi István házát. Cserébe a szocialista politikus - aki a szocialista kormányzás alatt az önkormányzati és településfejlesztési minisztérium, és a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára is volt - azt ígérte, hogy búsás megrendeléshez juttatja a céget. A Fidesz és a KDNP választ vár, hogy a házfelújításon kívül még mit és mennyit kért Ujhelyi István a vállalkozóktól, pontosan hány tízmillió forintos házfelújítást végzett nála a Szeviép. Arra is kíváncsiak, hogy a házfelújítás mellett kapott-e mást is a cégtől, hány vállalkozóval, vagy céggel volt még hasonló megállapodása, tőlük mit és mennyit kapott, illetve kik azok a szocialista politikusok, akik részesei voltak még ezeknek a bizniszeknek?

Kezdetektől erős a gyanú, hogy a 11 milliárdot lenyelő Szeviép Botka László és Ujhelyi István hathatós közreműködésével központi szerepet játszhatott akár az MSZP finanszírozásában

- jegyezte meg Nacsa Lőrinc, aki szerint a szocialista politikusnak válaszolnia kell a feltett kérdésekre. A kormánypárti politikus kérdésre azt mondta: nagyon fontos, hogy Ujhelyi István először tisztázza magát ezekben a kérdésekben, és ha bármi beigazolódik abból, amit a Szeviép-es vállalkozók állítottak, az MSZP-t terheli a felelősség, hogy mit kezd az EP-választási listájával. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.