Közélet

Kancellárok irányítják a szakképzési centrumok gazdálkodását

Kancellárok irányítják a szakképzési centrumok gazdálkodását

2019. március 1., péntek
Kancellárok irányítják a szakképzési centrumok gazdálkodását

A szakképzés teljes megújításának részeként március elsején munkába állnak a szakképzési centrumok kancellárjai - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a kancellári rendszer bevezetése a szakképzésben is a felelős, átlátható és professzionális gazdálkodást szolgálja. Hangsúlyozzák, a kormány célja, hogy a magyar fiatalok a munkaerőpiacon keresett szaktudással és képesítéssel kerüljenek ki a szakképzésből. A kancellári rendszer bevezetése eredményesen támogatja a szakképzési centrumok főigazgatóit elsődleges feladatuk ellátásában, az intézmények oktatási színvonalának hatékony felügyeletében - írja közleményében a szaktárca. Kiemelték, a pályázati úton kiválasztott, felkészült kancellárok az intézmények menedzserszemléletű működtetését biztosítják, az egyre összetettebb szakmai tevékenységet gazdasági eszközökkel támogatják. A rendszer bevezetése garanciát jelent a közpénzekkel való felelős, átlátható és elszámoltatható gazdálkodásra is. A minisztérium 41 szakképzési centrumban írt ki pályázatot a kancellári státusz betöltésére, amely 39 helyen eredményesen zárult. A kancellá

r

ok átvették megbízásukat, és a korábbi terveknek megfelelően március elsejével munkába állnak. A törvényi előírásoknak megfelelően a be nem töltött helyekre hamarosan új pályázati kiírások jelennek meg - közölte az ITM.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.