Politika

Jogerős: megfosztották képviselői mandátumától a jobbikos Kiss Attilát

Jogerős: megfosztották képviselői mandátumától a jobbikos Kiss Attilát

2019. március 28., csütörtök
Jogerős: megfosztották képviselői mandátumától a jobbikos Kiss Attilát

Elutasította fellebbezését a bíróság, így jogerőre emelkedett a Csongrád megyei közgyűlés februári döntése, mely szerint megfosztják mandátumától Kiss Attilát.

Megkapta Kiss Attila a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság végzését – erről a Makói Csípős és a makohirado.hu számolt be. A Jobbik megyei önkormányzati képviselője azután adott be fellebbezést, hogy február 9-én a megyei közgyűlés úgy döntött, megfosztják mandátumától. Ezt utasította el az eljáró bíróság. A közgyűlés határozata szerint Kiss méltatlan a képviselői tisztségre, mert a Sándor Móricz Egyesület elnöke, és a szervezet a kiadója a Makói Csípősnek, ez a két szerep a törvény értelmében összeférhetetlen. Ezt tavaly ősszel már kimondta a megyei testület, akkor is fellebbezett Kiss Attila. A bíróság érdemben nem vizsgálta a határozatot, hanem – mivel nem volt benne indoklás – formai okokra hivatkozva megsemmisítette azt. Most viszont vizsgálta is a körülményeket a közigazgatási bíróság, és – a tudósítások szerint – azt állapította meg, hogy a Makói Csípős sajtóterméknek minősül, „rendszeresen, gazdasági kockázatvállalás mellett, nyereség elérése érdekében" működik. A sajtóterméket fönntartó egyesület és elnöke tehát „médiatartalom-szolgáltató", emiatt tényleg fönnáll az összeférhetetlenség. Kiss a Makói Csípősnek azt nyilatkozta, hogy ha a mai magyar jogállam így működik, elfogadja a döntést. „A tiszteletdíjat a helyemre érkező képviselő kapja meg. A párt később dönt majd arról, kit küld be a megüresedett listás képviselői helyre" – közölte Kiss.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.