Közélet

Ismét beteg gyerekeket vidítottak fel a szegedi bohócdokik

Ismét beteg gyerekeket vidítottak fel a szegedi bohócdokik

2019. március 28., csütörtök
Ismét beteg gyerekeket vidítottak fel a szegedi bohócdokik

Országos turnéjuk szegedi állomásán, a nemrégen teljes körűen, saját forrásból felújított Tisza Lajos körúti gyermekorvosi rendelőben járt aMosolykommandó Alapítvány bohócdoktor-csapata, hogy egy rögtönzött show-val derűt és mosolyt csaljon a rendelőbe érkező gyerekek és szüleik arcára.

Az alapítvány bohócdoktorai heti rendszerességgel látogatják a gyermekkórházak osztályait, azért, hogy a kisbetegek részére elviselhetőbbé tegyék a gyógyuláshoz vezető utat. Ezúttal a szegediTisza Lajos körúti gyermekrendelőbenvoltak bevetésen az önkéntes nevettetők, akik bűvésztrükkökkel, vicces játékokkal és lufifigurákkal kedveskedtek az ott várakozó gyerekeknek, és felnőtteknek.

Csatai Gergő, alias Gergő bohóc civilbennemzetközi szinten elismert léggömb-művész, aki néhány héttel ezelőttLas Vegasban, több száz ember előtt tartott workshopot a világ egyik legnagyobb léggömbgyártó vállalatának nagyköveteként, így elmondható, hogy szinte bármilyen kérésnek eleget tudott tenni, ami a lufifigurákat illette. A rendelő néhány hónappal ezelőttteljes körű felújításonesett át, köszönhetően az ott dolgozóknak. A felújításra semmilyen önkormányzati támogatást nem kaptak, minden fillért a doktornő teremtett elő saját forrásból.

Dr. Sulyok Rita gyermekorvoselmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja az alapítvány beteg gyerekek részére szervezettnevetésterápiás módszerét. A gyerekek a bohócdoktori találkozást követően sokkal oldottabbak, ezáltal a gyermekorvos munkája is könnyebbé válik, ugyanis a kezelések előtti feszültség csökken, a nevetés hatásáraaz endorfin nyugtató hatással van. Más országokban egyes egészségügyi intézmények saját maguk tartanak fenn bohócdoktor szolgálatokat, egyfajta kiegészítő terápiaként az orvosok munkája mellett. Itthon még messze vagyunk ettől, de az ilyen szervezeteknek köszönhetően, mint a Mosolykommandó, a gyerekek gyógyulása nagyban elősegíthető.

(Forrás: Mosolykommandó Alapítvány)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.