Közélet

Csongrádban átlagon alul boldogok az emberek

Csongrádban átlagon alul boldogok az emberek

2019. március 14., csütörtök
Csongrádban átlagon alul boldogok az emberek

A házasságban élő, nagycsaládos, jómódú, diplomás, középkorú nőnél nincs boldogabb — derül ki Magyarország boldogságtérképéről— írja a Magyar Nemzet.

Az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja és a Jobb Veled a Világ Alapítvány együttműködésében készített kutatás megmutatja, hogy hazánk különböző részein mennyire elégedettek a lakók, és milyen összefüggés van a jóllét és az életkor, a családi állapot vagy éppen az iskolázottság között. A vizsgálatok szerint aközhiedelemmel ellentétben nem olyan búskomor nép a magyar, mint azt sokan hiszik. A nemrégiben bemutatott boldogságtérképről kiderül, hogy a nők boldogabbak a férfiaknál. A kutatás kiterjedt az érzelmi, a pszichológiai, a szociális és a spirituális jóllét, valamint a mentális egészség megállapítására is. A 2018-ban megkérdezettek minden régióban boldogabbnak mondták magukat, mint a 2017-es mintában szereplők. A boldogságszint emelkedése a Nyugat-Dunántúlon és a Dél-Alföldön a legmarkánsabb. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.