Közélet

Csaba testvér: gratulálok annak, akit a Jóisten Szegedre hozott

Csaba testvér: gratulálok annak, akit a Jóisten Szegedre hozott

2019. március 18., hétfő
Csaba testvér: gratulálok annak, akit a Jóisten Szegedre hozott

Böjte Csaba mondott dicsérő beszédet Farkas Sándor megyei díszpolgári címének átadásakor csütörtökön. A szerzetes hangsúlyozta, a Kárpát-medencében óriási mezőgazdasági kincs van, ezt pedig Istennek köszönheti az ország.

"Az egyik fiunktól kérdeztem Déván, hogy ha elmegy egy lányhoz udvarolni, fogadják és egy teát, süteményt is adnak, az mit jelent. "Jaj, atya, az nagyon jót jelent!" – mondta" – fejtegette mondanivalója lényegét a szerzetes csütörtökön.

"Ha tényleg ennyiféle növény, zöldség, 12 ezer féle haszonnövény van itt a Kárpát-medencében és figyelembe vesszük, hogy ezek közül mindegyiknek hány alfajtája van, hiszen csak babból négyezer fajta van, az azt jelenti, hogy Isten nagyon szeret bennünket. Itt, a Kárpát-medencében elhalmoz rengeteg ízzel, zamattal, illattal. Ez a túláradó, túlcsorduló szeretet örömmel tölt el. Fontos lenne, hogy a Kárpát-medencében otthon érezzük magunkat, érezzük ezt a sok-sok isteni drága ajándékot. Hála, öröm, fény és ragyogás töltse be a szívünket! Farkas Sándor, mint jó gazda, próbálja mindezt a szemünk elé hozni" – magyarázta a szerzetes, aki ferences szerzetesként heteket töltött el az alsóvárosi ferences kolostorban. "Dévához közel van Szeged, nagyon sokszor megálltam itt, amikor Magyarországra jöttem és megálltunk, hogy a barátokkal halászlevezzünk.

Csak gratulálni tudok azoknak, akiket a Jóisten erre a szép földre hozott" – osztotta meg szegedi élményeit Csaba testvér.

A szerzetes üzenettel is élt az elkövetkezendő időkre. "Azért imádkozok, hogy Erdélyben a mi arcunkon, Magyarországon a fiataloknak is ragyogjon fel a szülőföldjében gyönyörködő, isteni, szép vonás" – fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.