Egyetem

A világ top 2 százalékában a Szegedi Tudományegyetem

A világ top 2 százalékában a Szegedi Tudományegyetem

2019. március 3., vasárnap
A világ top 2 százalékában a Szegedi Tudományegyetem

Őrzi kivívott pozícióit a Szegedi Tudományegyetem a legjobb képzéseket rangsoroló listák alapján: az idén február végén publikált QS-rangsor szerint az orvostudományokban a 301-350. helyet birtokolja az SZTE, azonban a többi képzési ágban is előkelő helyen szerepel a legjobb vidéki magyar egyetem. Mindez összességében azt jelenti, hogy az SZTE a világ legjobb egyetemeinek felső 2 százalékos topligájában helyezkedik el.

A Szegedi Tudományegyetem idén is bekerült a világ legjobb egyetemei közé a brit QS World University Rankings by Subject rangsorokban.

A legjobb eredményt a bölcsészettudományokon belül a nyelvtudományok ágban érte el, amely a 251-300. helyen végzett.

Az élet- és orvostudományok területén is a legjobb 500 egyetem közé került az SZTE: a 451-500. helyet tudhatja magáénak. Ezen belül az orvostudományokban a 301-350. helyet, a biológiai tudományokban a 451-500. helyet szerezte meg. A természettudományokon belül a kémiai tudományok kategóriában az 501-550. helyen végzett az SZTE. Kiválóan szerepelt az SZTE a QS összegyetemi rangsorában is.

Ahogyan arról már hírt adtunk, ezen a listán a Szegedi Tudományegyetem – javítva korábbi eredményén – a 470. helyezést érte el. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb. A világ közel 26 ezer felsőoktatási intézményét tekintve pedig a top 2 százalékban végzett az SZTE.

Korábban megírtuk, hogy a Szegedi Tudományegyetem a kormány erőteljes támogatása mellett gyakorlatorientált orvosi képzési rendszert honosított meg Szegeden, miközben fejlesztik a fogorvostudományi, az informatikai, és a nyelvi képzéseiket is. Az SZTE vezeti azt a rangsort idehaza, mely a legtöbb elnyert EU-s pályázat szerint rangsorolja az egyetemeket: összesen több mint 48 milliárd 679 millió forintból valósulnak meg a következő években az oktatást, a kutatást és a gyógyítást szolgáló fejlesztések. A jövő orvosai modern műtőkben, tulajdonképpen "éles" helyzetben gyakorolhatják, ahogy a valódi műtéteket kell majd elvégezniük a diplomaszerzés után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.