Közélet

Vonatozás a retrózás jegyében

Vonatozás a retrózás jegyében

2019. február 17., vasárnap
Vonatozás a retrózás jegyében

Azok a szegediek, akik rendszeresen utaznak vonattal, bizonyára már találkoztak a MÁV retró festésű különleges vagonjaival, amelyet a vasúttársaság a 150 éves fennállása tiszteletére készített. A törzsutasok örülnek a változatosságnak, szerintük a retrózásra mindig van igény, még akár ilyen formában is.

Az Iho.hu információi szerint

a retró festésű Bd-kocsikból összesen öt darab készült és mindegyiknek Szeged a honállomása. A közlekedéssel foglalkozó portál szerint a retrózás a 150 éves MÁV tiszteletére történt. - Örülök, hogy ilyen különleges módon renoválták ezeket a vagonokat – jelentette ki Angéla, aki a saját elmondásai szerint heti rendszerességgel utazik a fővárosba vasúton. – Úgy gondolom, hogy a vasút szerelmesei hozzám hasonlóan el vannak ragadtatva ettől. Ez egy üde színfoltot visz az utazásba, és ezért nagyon jó ötletnek tartom. Ezek a kocsik is bizonyítják, hogyha valaki a közlekedés szempontjából időutazásra vágyik, annak Szeged a legmegfelelőbb hely, hiszen

a retró troli

és

a villamos

után, most már a vasúton is nosztalgiázhatunk - fogalmazott.

Népszerűek a MÁV retró festésű vagonjai.

- A retrózásra mindig nyitottak az emberek – mondta a Nagyállomás egyik peronján Ádám a 25 éves egyetemista, miközben azon vacillált, hogy melyik kocsiba szálljon. – Úgy hallottam, hogy csak a szegedi viszonylaton közlekednek ezek a különleges köntösbe bújtatott kocsik, így igazán büszkék lehetünk. Ráadásul, mivel alig néhány darab készült belőlük, így még értékesebbnek számítanak - összegezte gondolatait. Az idősebb emberek körében is népszerűek a vagonok. A 68 esztendős Kálmán bácsi a kocsik láttán múltidézésbe kezdett: - Emlékszem amikor még fiatal voltam, rengeteget utaztunk a barátaimmal hasonló külsejű vagonokon - kezdte a múltba révedést az öregúr. - Egyszer megesett velem, hogy már a fülkében ültem amikor eszembe jutott, hogy nincs nálam a jegyem. Mire észbe kaptam már késő volt: a vonat kifutott a pályaudvarról, így kénytelen voltam elmenni a mosdóba, és ott megvárni amíg a következő állomásra érünk. Szerencsére hamarabb értünk Szatymazra, minthogy a kalauz rám talált volna, így megúsztam. Leszálltam, majd vettem egy jegyet a következő pesti járatra - mesélte élete első, és elmondása szerint az utolsó bliccelésének a történetét. Hozzátette, talán ez a megfakult emlék nem jutott már volna az eszébe, ha nem látja meg a retró kocsit az állomáson. A speciális festésű vagonok belülről ugyanolyan felszereltséggel rendelkeznek, mint a többi felújított Bd, illetve Bo típusú kocsi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.