Közélet

Botka László nyugodt lehet: majd' 50 milliója van a bankban

Botka László nyugodt lehet: majd' 50 milliója van a bankban

2019. február 1., péntek
Botka László nyugodt lehet: majd' 50 milliója van a bankban

Megjelentek a legfrissebb vagyonbevallások; ezekből szemezgettünk.

Botka László: nincs autója, van négy ingatlana és nőtt a megtakarítása

Botka László polgármester vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy nem történt változás tavaly óta, hiszen mind a négy ingatlana megvan még. Az 1130 négyzetméteres telken 166 négyzetméteres lakóház áll, de emellett Szuha-Mátraalmáson van 1012 négyzetméteres telken üdülője. Két budapesti lakás szintén Botka László nevén van, az V. kerületi 95 négyzetméteres, valamint a XIII. kerületi 48 négyzetméteres. Pénzintézeti számlakövetelése azonban 3,5 millió forinttal nőtt, így ez 49,5 millió forintot jelent. Azonban autója nincs. Ez azért érdekes, mert tavaly ősszel a parkolóügy elsőfokú ítélethirdetése után – amikor nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Botka László közvetlen munkatársait, Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt és Kalmár Gábor kabinetvezetőt – kiderült, hogy 2008 és 2012 között a polgármester két parkolóbérletet is kapott, habár szolgálati kocsit használhat sofőrrel.

Szabó Sándor (MSZP): beújított egy autót, a Ford lehet a kedvence

Szabó Sándor, Szeged szocialista országgyűlési képviselője 2015-ös Ford Mondeóját váltotta egy 2017-es, ugyanilyen típusú autóra. A 3 millió forint készpénze már nincs meg, illetve magánszemélyek sem tartoznak már neki 2,2 millió forinttal. A képviselőnek 158 ezer forint lakásilletéket is fizetnie kell, és 1 millió 995 ezer forint autóhitele is van a lakáshitel mellett, mely tavaly még 3 millió forint volt, most azonban 2,71 millió.

Lázár János: eladott egy műtárgyat, de maradt erdeje, szőlője és földje

Lázár János parlamenti képviselő nevén még mindig ott a 260 négyzetméteres lakóháza, a 779 négyzetméteres telken. Ezen kívül több ingatlan haszonélvezője, és a mártélyi szántó, két mindszenti föld, vásárhelyi szántó, budapesti lakás és erdő, valamint szőlő ismét szerepel Lázár vagyonnyilatkozatában. Maradt a 2017-ben vásárolt Land Rover, de vásárolt egy 2013-as 5-ös BMW-t. A műtárgyai kapcsán annyi változás történt, hogy 16 millió forintért eladott egyet. A bevallása alapján pénzintézeteknek 35 millió forinttal, magánszemélyeknek pedig 20 millióval tartozik. Tavaly nyolc százalék részesedésre tett szert egy vásárhelyi cégben, és a Divatcsarnok Projektben tíz százaléknyi részvénye van.

B. Nagy László takarékoskodott

B. Nagy László vagyonnyilatkozata nem sokban különbözik a tavalyitól. A képviselő 2018-ban autót váltott, Volkswagen Passatot vásárolt. Bankbetéte jócskán nőtt, 264 ezer forintról 5,1 millió forintra. Nőtt a föld- és ingatlan bérbeadásból származó bevétele is, 182 ezer forintról 1 millió 62 ezer forintra. Csökkent azonban a banki hitele, ebből 3 millió forintot törlesztett a képviselő, így az most már 13 millió 145 ezer forint.

Farkas Sándor: motorcsónak az van

Farkas Sándornál azonban semmilyen változás nem tapasztalható. Autója továbbra sincs, de szentesi és fábiánsebestyéni ingatlanai még mindig megvannak. Autója nincs, de a nevén szerepel egy Bayliner 185-ös motorcsónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.