Újra kellett festeni a liget bringaútját, pedig még át se adták

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Decemberben festették, mostanra elkopott a ligeten felújított bicikliút felfestése. Lassan öt hónapja csúszik a közösségi tér rekonstrukciója.

Félkész állapotban vették igénybe a futók az újszegedi liget rekortán-futópályáját – erről még az év elején írtunk. A parkot még mindig nem adták át, pedig 150 munkanap alatt be kellett volna fejezni a munkálatokat. Ez a határidő szeptember végén lejárt.

Többször is új ígéret született arra, hogy mikor adják át a területet a szegedieknek, a legutóbbi az volt, hogy szilveszterkor már megújult, szép parkot vehetnek igénybe a szegediek.

Azóta annyi változás történt, hogy a napokban újrafestették a kerékpárút útburkolati jeleit, mert az december eleje óta lekopott.

A csúszások miatt a város benyújtotta kötbérigényét, ez naponta 4 millió forintot jelent.

A majdnem 1 milliárdos beruházás során a liget skate-parkjára is figyelmet fordítottak, habár az ezt használók úgy gondolják, bárcsak ne nyúltak volna hozzá a kivitelezők.

“Átrendezték és a  sincsenek megfelelően biztosítva. Kár, mert ez egy fontos szociális terünk volt” – magyarázta egy bringás, aki pár napja szétnézett a ligetben, hogy mi újság a pályán, de amíg ilyen állapotban van, inkább nem jár oda.

Az ide korábban rendszeresen járó fiatalok arra panaszkodnak, hogy a burkolatok máris leváltak.

A Délmagyarnak a Szeged Pólus azt nyilatkozta, hogy még nincs befejezve a skate-park teljesen. A témával kapcsolatos kérdéseinket elküldtük az önkormányzati cégnek, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Fotó: szegeder

Előző sztori

Négy hónapja tevékenykedik a szegedi zöldkommandó

Következő sztori

Bíróság: Visszakaphatja mandátumát Kiss Attila jobbikos képviselő