Közélet

Újra divatba hoznák a szegedi papucsot

Újra divatba hoznák a szegedi papucsot

2019. február 9., szombat
Újra divatba hoznák a szegedi papucsot

Mindent megtesz a Szegedi Papucsért Alapítány, hogy újra megszerettesse a híres lábbelit a magyarokkal. Neves cipőszobrászok készítettek most új kollekciót – adta hírül a Bors.

– A papucsot alapvetően a törökök találták ki, de a szegedi mesterek a török hódoltság alatt finomítottak rajta. Magasabb sarkú, díszesebb, nem annyira pöndörödő, kicsit kerekebb orrú változatot készítettek minden korosztály számára – mondta a Borsnak Szögi Csaba, a Szegedi Papucsért Alapítvány elnöke. Attalai Zita cipőszobrász és Sallai Tibor papucskészítő az elmúlt két évben valóságos forradalmat hajt végre a szegedi papucsok terén. Közösen húsz pár egyedi, modern lábbelit készítettek: van köztük szalagos, kicsi sarkos, pinkszínű, hímzett, pomponos, monogramos és bármilyen színpompás, az egyéni kéréseknek ugyanis nincsen párja – írja a lap. További részletek

ITT

olvashatók. (Kiemelt kép: SzegedMa archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.