Szegedi versenyző is volt az aranyhorgászok között

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két aranyérmet is bezsebelt a magyar csapat a Horgász Világjátékokon. Szereztek két aranyérmet, egy ezüstérmet, és egy nyolcadik helyet. Egyéniben az első tízben végzett a szegedi Erdei Attila is.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) hétfői tájékoztatása szerint több helyszínen került sor a Dél-afrikai Köztársaságban a IV. horgász világjátékokra, melyen számos tengeri és édesvízi szakág világbajnokságát rendezték meg. A magyarok utóbbi kategóriában a csónakos pergető, a pontyozó, a női finomszerelékes, valamint a férfi feeder (finomszereléses fenekezés) válogatottal szerepeltek.

A diadalból Csongrád megyei versenyhorgászok is kivették a részüket:

A magyar csapat vezetője a makói Ambrus Tibor, illetve megyei kötődésű a szakvezetők közül Roskó Péter és Vidó Ferenc, a nők között a kiszombori születésű, Kecskeméten élő Walter-Barna Diána, a feeder-csapatban pedig a szintén makói, de Szegeden élő Erdei Attila és a csanyteleki Szabó Tamás szerepelt eredménnyel. – írja a delmagyar.hu.

A hölgyek kiemelkedően teljesítettek a horgász VB-n, és elsők lettek. Az egyéni rangsorban Kovács Hajnalka a negyedik, Deli Ibolya pedig a hetedik helyen végzett. Rajtuk kívül Gyulánszki Nikolett, Kulcsár Aranka, Rudnay Csilla és Walter-Barna Diána volt még a csapat tagja.

Ugyancsak győzött a Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás összeállítású együttes a X. feeder világbajnokságon úgy, hogy egyéniben az első tízben három magyar volt, köztük a szegedi Erdei Attila is.

A XII. csónakos pergető-vb-n a Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Oláh Péter, Tóth László alkotta válogatott második lett, míg a XXI. pontyfogó-világbajnokságon a magyar csapat nyolcadikként végzett.

Kép: mohosz.hu

Előző sztori

Akarja tudni, mi a különbség Mészáros Lőrinc és a Szeviép-vezérek között?

Következő sztori

Múltidéző 28. rész: Odessza városrész története