Szeged 2030: kormányzati támogatást kaphat a jobboldali “mentőprogram”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön Szegeden járt Varga Mihály pénzügyminiszter, akinek Bartok Csaba, Fidesz szegedi elnöke mutatta be a Szeged 2030 programot. De mi ez a program?

A Szeged 2030 program előkészületei tavaly nyáron indultak – tudtuk meg Bartók Csabától. A helyi Fidesz ugyanis azt szeretné, ha egy olyan városfejlesztési program jönne létre, ami meghatározza Szeged következő évtizedét és hosszátvon is sikeres pályára állítja a várost.

“Arra kértük a szegedi, konzervatív jobboldali gazdasági szakembereket, közéleti szereplőket, hogy mondják el nekünk, szerintük miben és hogyan tudunk előrelépni, hogy Szeged az őt megillető helyre kerüljön a városok rangsorában, és minden szegedi számára legyen lehetőség a tisztes gyarapodásra és a nyugodt életre.”

– fejtette ki a program lényegét nagyon röviden Bartók.

Az ismert és elismert szegedi szakemberek több száz oldalnyi tanulmányt állítottak össze, ebből készít most egy rövidített verziót a párt. Az már most világosan látszik – magyarázta Bartók Csaba, hogy rengeteg hasznos és a várost sikeres irányba mozdító gondolat született.

“Csütörtökön ezt mutattam be Varga Mihály pénzügyminiszter úrnak. Felvázoltam neki, hogy mit szeretnénk elérni és milyen terveink vannak a Szeged 2030 programmal. Úgy gondolom, illetve azt láttam rajta, hogy tetszett neki az elképzelésünk.”- mondta Bartók.

A szegedi Fidesz elnöke hozzátette, hogy a dokumentumok összegzése és értékelése után egy átfogó anyaggal szeretnének a szegediek elé lépni és nyilvánosan is bemutatják majd a terveket.

Hangsúlyozta, hogy a Szeged 2030 egy olyan program, amiben nem csak a különféle területek szakembereinek a tanácsaira voltak kíváncsiak, hanem minden szegedi véleményére is. Ezért

a szegedieket is megkérdezi majd a párt, hogy ők mondják el, milyen városban szeretnének élni, mi az, amelyekre szükségük van a boldoguláshoz, illetve azt is mondják el, hogy mivel elégedetlenek jelenleg, mik azok, amiken nagyon gyorsan változtatni kellene.

Előző sztori

2000. január 31: Tiszahalál

Következő sztori

Csongrád Megyei Paktum: A középiskolásokat szólítanák meg 2019-ben

Legutóbbi hasonló cikkek