Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Elképesztő végjátékot követően legyőzte a MOL-Pick Szeged a Motor Zaporizzsját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szinte végig hátrányban játszott, de egy remek végjátékot követően 30-29-re legyőzte az ukrán bajnok Motor Zaporizzsját az újszegedi sportcsarnokban a Velux EHF Bajnokok ligája 12. fordulójában.

VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 12. forduló.
MOL-PICK Szeged – HC Motor Zaporizzsja (ukrán) 30-29 (12-15)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: A. Konjicanin, D. Konjicanin.
MOL-PICK Szeged: Sego – Sostaric 9/3, Canellas, Gaber, Blazevic, Bodó 7, Sigurmannsson 3/3. Csere: Alilovic (kapus), Balogh 1, Maqueda 3, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac 3, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Motor Zapirozzsja: Komok – Kubatko 1, Paczkowski 3, Malasinskas 2, Babicsev 5, Puhovszkij 7, Soroka 8/3. Csere: Terekov, Kirejev (kapusok), Kus, Sinkel, Doroscsuk 2, Buinenko, Gyenyiszov 1. Vezetőedző: Patryk Rombel.
Hétméteres: 7/6, ill. 3/3,
Kiállítás: 8, ill. 16 perc.

 

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: Pukhouski átlövését kivédte Alilovic, felharsan a végső dudaszó. Egy izgalmakban és fordulatokban gazdag mérkőzésen 30-29-re legyőzte a MOL-Pick Szeged az ukrán bajnokot.

59. perc: Sostaric remekül lefülelte Pukhouski átadását, így a vezetésért támadhat a Pick. Bombac könyörtelenül bevágta a léc alá a labdát. 30-29. Időkérés.

59. perc: Balogh lövését ugyan kivédte a vendégek kapusa, de hétmétereshez jutott a Szeged, amit Sostaric bevágott. 29-29.

58. perc: Bodó Ricsi ismét kiegyenlített, Maquedat két percre kiküldték, ráadásul büntetőhöz jutott a Motor, amit Soroka higgadtan értékesített. 28-29.

Bodó Richárd a kritikus periódusokban a hátára vette a csapatot. (Fotó: Kovács Ferenc)

57. perc: Bodó szélről egyenlített. Elképesztő hangorkán van a csarnokban, a szurkolók mindent bevetnek, hogy megzavarják az ukránokat a támadásépítésben, de Pukhouski ezúttal is rést talált a kapuba. 27-28.

55. perc: Sostaric hétméteresből volt eredményes. Paczkowski és Babichev remek összjátékát követően ziccert fogott Alilovic, de a labda maradhatott a Motornál, a támadás végén pedig betaláltak. A túloldalon Sostaric szélről próbálkozott, védte a kapus, az ellentámadásból Pukhouski betalált, így ismét a vendégeknél az előny. Pastor időt kért. 26-27.

53. perc: Sostaric góljával ismét átvette a vezetést a szegedi együttes. Igaz, csak átmenetileg, mert Babichev a túloldalon egyből kiegyenlített.

52. perc: Pukhouski átlövését Alilovic mellétolta. Bombac góljával először a mérkőzésen vezet a MOL-Pick Szeged. Az ellentámadásból kiegyenlítenek az ukránok. 24-24.

50. perc: Pukhouski áttört a szegedi falon, majd a jobb kapufa segítségével a hálóba juttatta a labdát. “Super Mario, Super Mario”, skandálja a szegedi szurkolótábor, miután Sostaric újból kiegyenlített. 23-23.

48. Perc: Maqueda góljával egalizált a Szeged, az ukránok időt kértek. 22-22.

Bánhidi Bence szerezte a MOL-Pick Szeged történetének ötezredik találatát a Bajnokok Ligájában. (Fotó: Kovács Ferenc)

 

47. perc: Shynkel lövését Alilovic lábbal védte, a labda azonban maradt az ukránoknál, a támadás végén Doroschuk betalált. A túloldalon Bánhidi Bence megszerezte a szegediek 21. találatát, ami a MOL-Pick Szeged története során az 5000. BL gól volt. 21-22.

44. perc: Sostaric percei voltak ezek, a szlovén légiós ismét betalált. Alilovic bravúrral hárított egy átlövést. Bánhidi két védővel a nyakán befordult, és a kapufa segítségével a hálóba talált. Ezzel feljött egy gólra a MOL-Pick.

42. Canellas egy cseles passzal játszotta meg a szélen üresen levő Sostaricot aki kiszorított szögből a kapus feje mellett a hálóba talált. Pukhouski áthámozta magát a védőkön, majd Sostarichoz hasonlóan a hálóőr feje mellett a kapuba dobta a játékszert.  18-21.

 

40. perc: Pukhouski a góljával egy pillanatra elcsendesítette a hazai publikumot. Két perces kiállítás az ukránoknál. Canellas átadását lefülelte Malasinskas, a labda azonban visszakerült a szegediekhez. A támadás végén Bodó lőtt gólt átlövésből. Az elmúlt percekben egyértelműen Bodó viszi a hátán a szegedi csapatot.  Az ellentámadásból gólt szerez a Motor 17-20.

38. perc: Alilovic két szenzációs védést mutatott be egymás után. Bodó elemi erővel bombázott a léc alá, 16-18.

37. perc Bodó Richárd küldött egy rakétát az ukrán kapuba. Egy remek bejátszást követően Doroschuk a keresztléc segítségével gólt szerzett. Maqueda ismét betalált. 15-18.

35. perc: Gaber álompasszát Maqueda gólra váltotta. A szlovén beállós védekezésben túl keménynek bizonyult, ezért kiküldték két percre. Soroka tarthatatlannak bizonyul, ezúttal szélről talált Alilovic kapujába.  13-17.

33. perc: Maqueda átlövését Komok hárította. Malasinskas találatát a játékvezető érvénytelenítette. A túloldalon két perces kiállítás Kusnak. Pedro szélről próbálkozott Komok viszont résen volt. Pukhouski mint kés a vajon. 12-16. Nem kezdődik valami jól a második félidő..

31. perc: Elkezdődött a második felvonás, három gólos hátrányt kellene ledolgoznia a MOL-Picknek ahhoz, hogy megőrizze hazai veretlenségét a BL-ben. A második félidőre Alilovic áll a szegedi kapuba.

Canellas és a Bodó nagyot harcolt a labdáért. (Fotó: Kovács Ferenc)

Szünet

30. perc: Doroschuk bejátszását Babichev gólra váltotta, az ellentámadás végén nem született gól, így az első félidő 15-12-es Motor Zaporizzsja vezetéssel zárult.

29. perc: Hiába a kettős emberelőny, az ukránok hősiesen kivédekezték a szegedi támadást, de szerencsére náluk is dadogott most a labda, így nem tudták növelni az előnyüket. Kallmann szélről lőtt góljával 12-14-re zárkózik a Szeged, közben kiegészült a Motor. Időt kért az ukránok mestere.

28. perc: Doroschuk lekönyökölte Gabert, a játékvezető egy kisebb habozást követően két percet ad, így most kettős emberelőnyben támadhat a MOL-Pick.

27. perc: Sego bravúr, Pukhouski dühöngés. Bánhidi beállóból betalált. Pukhouski sípszót követően nem adta vissza a labdát, ezért két percre kiküldi a játékvezető. Bombac góljával feljött háromra a Szeged.

26. perc: Bombac és Bánhidi remek összjátékát követően újabb hétmétereshez jutott a Szeged: Sigurmannsson ezúttal a kapusba lőtte a labdát.

Sigurmannsson magabiztosan dobta a hétmétereseket. (Fotó: Kovács Ferenc)

25. perc: Egy gyors kontra végén visszaállították az ukránok a négy gólos különbséget. Sőt, Soroka szélről lőtt góljával, először vezet öttel a Motor.

24. perc: Megint csak Sigurmannsson volt eredményes hétméteresből. Egy végletekig kijátszott akciót követően Paczkowski találta meg a rést a szegedi falon. Sostaric találatával három gólra zárkózik a MOL-Pick.

20. perc: Sigumrannsson keze eddig még nem remegett meg büntetőzés közben. 7-10. Soroka nevét skandálja az a 30-40 ukrán drukker aki elkísérte csapatát Szegedre, miután a vendégek 44-es számú játékosa ismét betalált.  7-11.

19. perc: Soroka kiszorított szögből ad Segonak egy kötényt. 6-10.

18. perc: Gaber támadó faultja miatt elvették a labdát a MOL-Picktől, az ellentámadás végén Babichev gólt lőtt. Egyelőre nem tud 2-3 gólnál közelebb zárkózni ellenfeléhez a házigazda.

Pukhouski volt az ukránok legjobbja. (Fotó: Kovács Ferenc)

16. perc: Bodó besárgult, Bánhidi két percet kapott. A támadás végén betalált a Motor. A meccs eddigi legszebb gólját Sostaric lőtte, miután Bodó egy remek egyéni alakítást követően kiszolgálta őt. A túloldalon Malasinskas eredményes. 6-8.

14. perc: Maqueda próbálkozott tíz méterről, de Doroschuk szabálytalankodott vele szemben, kapott érte egy sárgát. A következő támadásnál Bánhidit faultolta, a játékvezető a Szegednek hétméterest, az ukránnak meg két percet adott. Sigurmannsson belőtte a hetest. Egy perccel később Sostaric is betalált . 5-6

11. perc:  Előbb átlövésből, majd egy villámgyors ellentámadásból szerzett gólt a Motor. Bő tízperc után 6-3-ra vezetnek az ukránok. Pastor-mester időt kért.

10. perc: Bodó góljával zárkózik a Szeged. Malasinkas egyelőre remekül játszik, ezúttal két védő gyűrűjében tudott kapura fordulni, majd Sego lába közt bepattintotta a labdát.

8. perc. Balogh ziccerét Komok lábbal védte. Soroka a második hétméteresét is értékesítette. Sajnos jobban kezdenek az ukránok.

6. perc: Malasinskas szép szólót követően áttört a védelmen, és kiharcolt egy hetest. A büntetőt Soroka értékesítette. Buienko besárgult. Bodó átlövésből megszerezte első találatát a mérkőzésen. 2-3

3. perc: Az ukránok kezdték a találkozót. Puhokusky remek bejátszását követően Babichev találatával megszerezték a vezetést.  A túloldalon Canellas lövését hárította a kapus. Malasinkas zseniális labdával szolgálta ki Babichevet, Sego azonban bravúrosan védett. Balogh lőtte a szegediek első gólját, melyre Soroka azonnal válaszolt.

16:55:A csapatok bemutatása zajlik jelenleg, ezt követően felcsendül majd az EHF himnusza.

16.50: Nagy szeretettel köszöntjük az olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol szűk tízpercen belül elkezdődik a magyar és az ukrán bajnok összecsapása a Velux EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája 12. fordulójában. A szegediek celjei győzelmével eldőlt, hogy a második helynél nem végezhet rosszabb helyen a Tisza-parti gárda a csoportkörben. Az ukránoknak égető szüksége van a pontokra, hiszen a Celjével valamint a Skjernnel is ádáz harcban állnak a továbbjutást érő hatodik hely megszerzéséért.

Kovács Ferenc képgalériája:

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Sport

Későn jött a szépítés, a Békéscsaba nyerte a rangadót

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A dél-alföldi derbin hiába dolgozott ki több helyzetet a Szeged, a Békéscsaba idegenben tudott nyerni. A hazaiak még büntetőt is hibáztak.

Tovább olvasom

Sport

Gólzáporos makói győzelem a járvány utáni első szegedi tétmeccsen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Magyar kupa fordulóval rajtolt a megyei futball 2020/21-es szezonja.

Tovább olvasom

Aktuál