/

Pár nap alatt két tucat migránst kaptak el Csongrádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtök estétől összesen két tucat illegális bevándorlót fogtak el a Csongrád megyei határátkelőkön a hatóságok.

Embercsempészés miatt indult eljárás egy bolgár férfi ellen, aki hét iraki állampolgárt próbált illegálisan bejuttatni Magyarországra még január 31-én 21 óra 15 perckor Röszkén. A sofőr egy Mercedes C200 típusú gépkocsival és a hozzákapcsolt utánfutóval érkezett. A rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a jármű alapos ellenőrzése során az utánfutó fedőlemezei alatt kialakított rejtekhelyen hét migránst találtak megbújva.

A jármű vezetőjével szemben embercsempészés miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók a feltételezett elkövetőt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.

Február 2-án valamivel 19 óra előtt tartóztattak fel Tiszasziget külterületén négy szír migránst, majd ugyanazon a napon valamivel 23 óra előtt egy iraki határsértőt tartóztattak fel Kiszombor külterületén. Alig fél órával később szintén Kiszombornál egy tunéziai és két libanoni férfit, majd három órával később Szeged külterületén öt afgán és négy pakisztáni férfit tartóztattak fel a rendőrök.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Gazdaságvédelmi programot alakíthat ki a kormány tavasszal

Következő sztori

Három román autócsempész bukott le Csanádpalotán